Betalen met je telefoon… In Amerika is het al de normaalste zaak van de wereld met bijvoorbeeld Apple Pay. In Nederland lopen we op dat gebied helaas nog achter, maar sinds begin december is er wel een vergelijkbaar concept bij gekomen. Het is namelijk mogelijk om je producten met Tikkie te betalen. Binnen of buiten de winkel, dat maakt niet uit.

Sinds eind 2016 is de Beethovenstraat in Amsterdam benoemd als Shoppingstreet Innovation Lab. Allemaal verschillende retail-innovaties worden in deze straat getest. Sinds begin december is daar ook een Grab & Go-schap bijgekomen. Dit schap is gecreƫerd door ABN AMRO in samenwerking met Munch Fit Food To Go, waar het schap geplaatst is. Hier kan je sapjes, wraps en maaltijden pakken zonder in de winkel te hoeven betalen.

Hoe dat betalen dan wel gaat? Je scant de QR-code op het product, waarna automatisch de iDeal-betaalpagina in de Tikkie-omgeving geopend wordt. Na de betaling ontvang je het vertrouwde GIF’je als bedankje. Het is niet nodig om de Tikkie-app vooraf gedownload te hebben om te kunnen betalen. Doordat de QR-code op de verpakking zit, is het niet nodig om direct in de winkel af te rekenen, maar kan je dit ook buiten of thuis doen.

Betalen mensen zo’n Tikkie dan wel?

Mij lijkt dat als je mensen met een Tikkie laat betalen, daar veel fraude mee gepleegd kan worden. ABN AMRO zegt daar zelf over: “Uit onderzoek blijkt dat klanten een beter moraal hebben als je ze vertrouwen geeft.” Zij verwachten dus dat mensen wel betalen. Ik vraag me af of er ook niet veel mensen zullen zijn die vergeten te betalen. De eerste keer waarschijnlijk nog niet, dan is het nog nieuw en denk je er aan. Maar wat als je even snel een sapje mee grijpt naar huis en vervolgens er niet meer aan denkt?

De tijd zal leren of het werkt. Tot nu toe kun je dus alleen met Tikkie betalen in Amsterdam. Zie jij toekomst in dit concept of vind je het juist helemaal niks? Laat het weten in een reactie.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.