Afgelopen weekend was TechGirl Hilde in Londen en ze zag daar in de metro een reclame van iets wat ze nog niet eerder had gezien. Namelijk Urban, een app waarmee je massages en andere schoonheidsbehandelingen aan huis kan bestellen! Hoe relaxed is dat? Helaas zat er wel een behoorlijk minpunt aan…

Urban is ontstaan uit een idee van Jack Tang en Giles Williams om een massage-aan-huis app te ontwikkelen. Maar tijdens dat proces ontdekten ze veel meer dingen waar massagesalons en klanten tegenaan liepen. Zo hadden salons veel te weinig omzet, terwijl de klanten alleen een online reputatie hadden om te beoordelen of een onbekende salon wat voor hen zou zijn of niet.

De oplossing

Met die problemen in hun achterhoofd zijn ze aan de slag gegaan voor Urban. Op het platform krijgen salons maar liefst 72% van de omzet, in plaats van 20%. En klanten kunnen kiezen uit salons waarvan de werknemers vooraf gecheckt zijn op hun betrouwbaar- en kundigheid. Ook heeft elke werknemer een eigen profiel waar een bio, ratings en reviews van eerdere klanten terug te vinden zijn.

Het resultaat: de app Urban waarop je een massage, gezichtsbehandeling, manicure, pedicure of osteopaat aan huis kunt bestellen. Zelf hoef je alleen maar een handdoek klaar te leggen, de werknemer van de salon neemt de rest mee. En de prijs? Die ligt ook nog eens gelijk aan het bezoeken van een salon zelf.

Helaas nog niet in Nederland…

Klinkt toch perfect? Het enige dingetje is dat deze app momenteel alleen in Londen, Manchester en Birmingham werkt. Daar hebben we dus nog niet zoveel aan… (Tenzij je tijdens een citytripje Londen even lekker gemasseerd wil worden). Wat mij betreft kan Urban dus ook wel naar Nederland komen!

Hoop jij ook dat deze app snel uit gaat breiden naar meerdere (internationale) steden? Of lijkt het je juist niks? Laat het weten in de comments!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.