Moeder en dochter videobellen tijdens kerst

De beste last-minute digitale cadeaus voor kerst

Help! Het is al bijna kerst en je hebt nog geen cadeau… Door de lockdown zijn al je favoriete winkels dicht en met de drukte kun je eigenlijk ook niet op de post vertrouwen. Is met lege handen aanzetten geen optie, of vier je dit jaar kerst niet bij elkaar? Geen probleem, TechGirl to the rescue! In dit artikel vind je een hele lijst met de beste last-minute digitale cadeaus die je letterlijk op het laatste moment kunt kopen en digitaal kunt geven. En nee, geen saaie one size fits all VVV cadeaubon, maar echt persoonlijke cadeaus waar de ontvanger meteen iets mee kan. Bijkomend voordeel van een digitaal cadeau: het scheelt je inpakwerk 😉 

Online bordspellen 

Zelf heb ik dit voor mijn verjaardag (midden in de eerste lockdown) gekregen van vrienden: een premium abonnement op boardgamearena.com. Op deze site kun je een heleboel bordspellen online spelen met vrienden (maar ook met vreemden van over de hele wereld). Heel handig in een lockdown, maar ook daarbuiten aan te raden. Je kunt namelijk heel makkelijk een spel een keer proberen, handig als je bijvoorbeeld twijfelt over wel of niet kopen! Spelen kan gratis, maar met een premium account heb je toegang tot meer spellen en meer features, zoals videobellen tijdens het spelen. 

Entertainment giftcard

Dit is misschien toch een one size fits all cadeau, maar wel een waarvan ik zeker weet dat niemand er nee tegen zal zeggen. Koop online een bon voor Netflix, Spotify, Disney+, Kobo Plus, of Stadia zodat de ontvanger weer even goed vooruit kan op het gebied van zijn of haar favoriete entertainment. Ook leuk: koop juist een bon voor een dienst waar de persoon nog geen lid van is, zodat hij of zij eens iets nieuws kan ontdekken. Wil je dit cadeau toch wat persoonlijker maken? Geef dan een lijstje met persoonlijke tips erbij!

MobileMobile

Bloemen

Iedereen houdt van bloemen toch? Een bos bloemen, of ze nou vers of helemaal hip gedroogd zijn, fleurt iedere kamer op. En bloemen kun je ook prima online bestellen en laten bezorgen. Nog leuker is een abonnement, zodat je eigenlijk niet één maar meerdere cadeaus geeft. Er zijn talloze bedrijven die dit inmiddels aanbieden. Bloomon is misschien wel de bekendste, hier kun je iemand een abonnement cadeau doen. Bloom your day biedt giftcards tussen €10 en €200 aan zodat de ontvanger zelf iets kan uitkiezen. 

Een adellijke titel

Jij dacht dat adellijke titels van generatie op generatie werden doorgegeven? Wrong! Je kunt online een stuk(je) land in een Schots natuurpark kopen en je verwerft daarmee de titel  Laird, Lord of Lady van Glencoe. Je krijgt een leuk welkomstpakket, maar voor deze last-minute shopping spree: je ontvangt direct een online certificaat dat je digitaal kan geven of kan uitprinten. Goed om te weten: met de opbrengsten van de verkoop kan het natuurpark onderhouden worden.

Eten

Iedereen moet eten toch? Waarom niet iemand iets te eten cadeau doen? Je kunt bij bijvoorbeeld HelloFresh cadeaubonnen geven, maar er zijn ook een heleboel kleinschaligere én persoonlijkere initiatieven: geef bijvoorbeeld een cadeaubon van de bake it box aan een bakliefhebber. Is de ontvanger geen koker? Kijk of er restaurants in de buurt zijn (#supportjelocal) die cadeaubonnen verkopen of geef een bon van Deliveroo of UberEats cadeau. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.