Ingepakt cadeautje met kerstverlichting rondom

Handige cadeau inpak tips die we leren van social media

“It’s beginning to look a lot like Christmas…” Tijd voor de beste cadeau inpak tips! Het is eind november. Voor je het weet is het december, de laatste maand van het roerige jaar 2020! Een feestmaand die er dit jaar heel anders uit gaat zien dan voorgaande jaren. Minder mensen bij elkaar, meer borrels op afstand en ook 5 december wordt bijzonder dit jaar. Toch is en blijft december een feestelijke cadeaumaand waarin we weer gaan dichten, rijmen en cadeautjes uitpakken. Tijd om de beste inpak tips voor jou op een rij te zetten die we leren van social media!

Waar vind ik handige inpak tips op social media?

Het leuk inpakken van cadeaus, is best lastig als je twee linkerhanden hebt. Bij parfumeries ziet het er altijd zo simpel uit. Probeer je het zelf thuis na te doen, dan blijk je vaak net het cadeaupapier te klein te hebben afgeknipt of je plakband is precies op het moment suprême op wanneer je het laatste stukje papier vast wil plakken.

Wil je goede inpak tips? Tips waar ze stap voor stap laten zien hoe je dat lintje precies in het midden van jouw cadeau krijgt en de confetti tussen het doorzichtige papier en jouw cadeaupapier? Elk social kanaal heeft zijn eigen typische media-uitingen. Op Pinterest vind je de meeste inspiratie, terwijl YouTube tips geeft om zelf aan de slag te gaan. Let maar op:

  • Op Instagram kun je zoeken op hashtags. Je vindt snel veel inspirerende voorbeelden, zowel foto’s als video’s (reels). Ben jij zelf aardig creatief? Dan heb je vaak genoeg aan een leuk voorbeeld en weet jij wel hoe je dat zelf na kunt maken.
  • Ook Pinterest staat bomvol goede voorbeelden. Vaak voorbeelden met de meest mooie creaties die je beter kunt bekijken wanneer je doorklikt op een afbeelding of video. Klik je door dan kom je uit op een website met een betere uitleg en/of meer voorbeelden.
  • Youtube staat vol met prachtige DIY-video’s (Do It Yourself). De tutorials leggen stapje voor stapje uit wat jij moet doen om je cadeaus spectaculair in te pakken, een geschikte verpakking te vinden voor ieder cadeau en vooral hoe je zelf cadeauverpakkingen kunt maken.
  • Ook op TikTok vind je geen afbeeldingen, maar juist video’s/tutorials waarop stap voor stap te zien is hoe je cadeaus ontzettend mooi kunt inpakken. Je vindt er veel DIY’s en inspiratie om cadeaus in te pakken waar anderen sowieso vol verbazing naar gaan kijken!  

Wat zijn de 5 beste handige cadeau inpak tips?

Wij hebben het internet afgestruind naar goede inpak tips! Allereerst hebben we gezocht naar goede hashtags waar jullie meer tips op kunnen vinden. Vervolgens hebben we gezocht naar basic inpak tips waar iedereen iets aan heeft. De mooiste duurzame inpak tips hebben we ook goed bekeken net als echte inpak hacks en de mooiste inpak creaties!

1. Inpak hashtags op social media

Op zowel TikTok, YouTube als Instagram kun je zoeken op de volgende hashtag voor de beste afbeeldingen en video’s:
#giftwrapping
#giftwrappingideas
#inpakkenisleuk
#cadeauinpakken
En de beste op TikTok: #giftwrapchallenge

2. De beste cadeau inpak tips voor beginners

Kom jij altijd net papier te kort wanneer je een rechthoekige doos wil inpakken? En weet je nooit goed hoe je een cilindervormig voorwerk in moet pakken? Check out deze link op YouTube voor 13 Quick and Easy inpak tips! Voor elk object een slimme wrap-methode.

3. Handige duurzame inpak tips op social media

Op zoek naar duurzame tips om cadeaus in te pakken? Open Pinterest! Zoek op Pinterest naar: Sustainable Gift Wrapping en laat je verrassen door de alledaagse voorwerpen die ze gebruiken om cadeaus in te pakken. En guess what, het ziet er nog leuk uit ook!

4. De beste inpak hacks te vinden op social media

Op zoek naar de échte hacks, zodat jij jouw cadeaus zo snel en mooi mogelijk in kunt pakken? Tijd voor TikTok Tutorials en YouTube! Zoek op TikTok op de zoekwoorden: Gift Wrap Hack en laat je verrassen door de vele video’s! Liever langere video’s kijken? Tijd voor de YouTube video!

5. Inpakken to impress

Kijk jij graag af bij de pro’s? Zoek dan op Instagram naar #giftwrappingskills en laat je verrassen door vingervlugge inpakkers! Ook op Pinterest vind je de mooiste creaties wanneer je zoekt op de woorden ‘Gift wrapping skills’

Tijd om te oefenen! Mocht je er nou super goed in blijken te zijn en een verborgen talent ontdekken, bied jouw inpakskills dan snel aan via social media! Uit ons social media onderzoek bleek namelijk al snel dat er ongelofelijk veel mensen een hekel hebben aan inpakken en het graag zouden willen uitbesteden 🙂

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.