BeoSound Shape: luidspreker als kunst aan de muur!

Bang & Olufsen introduceert weer iets nieuws: een draadloos luidsprekersysteem met een aanpasbaar design. Ja, je leest het goed: geometrie, design en tech komen samen in je woonkamer!

Verrijk je je interieur met vorm en geluid

BeoSound Shape wordt gevormd door een zelf samen te stellen combinatie van luidsprekers, versterkers en geluidsdempende elementen. Het systeem is gebaseerd op de hexagon: zeshoekige elementen die op creatieve wijze ‘op elkaar passen’ en zo één geheel vormen. Dit geeft je de vrijheid om een eigen design te kiezen.

Creatief met kleur en stof

Niet alleen de vormgeving van de BeoSound Shape biedt vrijwel eindeloze mogelijkheden – ook het uitgebreide kleurenpalet en de keuze aan stoffen geven je hoge mate van vrijheid in je creativiteit. Je vindt er, naast het klassieke zwart, kleuren als

  • Parisian Night Blue,
  • Purple Heart,
  • Infantry Green,
  • Brazilian Clay,
  • Wild Dove Grey.

Bang & Olufsen is de samenwerking aangegaan met Kvadrat (Deense producent van designstoffen) en daarom kan je ook nog kiezen uit een afwerking in hoogwaardige wol in de kleuren

MobileMobile

  • Brown by Kvadrat,
  • Moss Green by Kvadrat,
  • Pink by Kvadrat,  
  • Dark Blue by Kvadrat.

Alleen de namen zijn al om verliefd op te worden!

Online design-tool

Met de online design-tool (nu nog niet beschikbaar) kan je op een makkelijke manier de elementen mixen en matchen. Daarnaast geeft deze tool ook aanbevelingen voor de optimale plaatsing van de elementen. Dat is ook wel nodig met al die vrije opties. Ik hoop dat er ook templates komen, zodat je zonder inspiratie ook even kan spieken naar ‘best choices’.

Draadloos streamen

‘Verstopt’ aan de achterkant zit de BeoSound Core connectiviteitshub. Een superhippe naam, maar eigenlijk betekent het gewoon dat je draadloos muziek kan streamen vanuit bijvoorbeeld AirPlay, Chromecast built-in of bluetooth. Geen lelijke kabels die je moet wegmoffelen. Kom maar door met die zomerse hits!

Luxe design voor een prijs…

De BeoSound Shape is vanaf augustus dit jaar in de Bang & Olufsen-showroom te verkrijgen. De prijs van de BeoSound Shape hangt af van hoe je ‘m opbouwt, maar hij is wel pittig. Een standaard installatie zal al zo’n € 4.000,- kosten. Als ik het item (en de prijs) zie, dan zie ik helemaal voor me dat ‘ie in een luxe penthouse op de 14e verdieping hangt. En als ik nog even verder droom, zie ik mezelf wel in dat penthouse wonen 😉

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.