met deze camera kun je bellen
De Samsung Galaxy S4 zoom

Bellen met je fototoestel

Alweer zo’n bijzonder apparaat van Samsung. Deze keer heb ik het over de Galaxy S4 zoom. In eerste instantie lijkt het gewoon op een camera, maar bij nader inzien blijk je te kunnen bellen met je fototoestel!

De Samsung Galaxy S4 zoom heeft allerlei slimme trucjes in huis. De Zoom Ring bijvoorbeeld; tijdens het telefoneren kun je er even aan draaien om de ‘In-Call Photo Share’ te activeren. Zo kun je tijdens het bellen, fotograferen en deze kiekjes via MMS versturen. Het draaien aan de Zoom Ring zorgt er trouwens ook voor dat je direct toegang hebt tot de cameramenu’s. Zo switch je snel van het maken van een panoramafoto naar een haarscherpe close-up.

Samsung’s nieuwste telg biedt 10x optische zoom en kan 16 megapixel foto’s maken. Dat zegt je misschien niet zoveel, maar reken erop dat het goed in de buurt komt van menig digitale camera. Nee, dus niet zoiets als een spiegelreflexcamera. Daarvoor is er niet genoeg ruimte binnenin het apparaatje.

De Galaxy S4 zoom draait op Android 4.2 (deze versie wordt ook wel Jelly Bean genoemd). Het toestel biedt veel van dezelfde mogelijkheden als zijn grote broer (de Galaxy S4 smartphone), met als grote verschil dat de zoom meer op fotograferen toespitst. De Samsung Galaxy S4 zoom is vanaf deze zomer in Nederland verkrijgbaar voor een prijs van 550 euro.

Klein detail; zelf noemt Samsung de Galaxy S4 zoom een smartphone met 10x optische zoom. Wat mij betreft mag je het noemen zoals je wilt. Misschien is dit zelfs de introductie van een nieuwe generatie photophones? Ik noem maar wat hoor!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.