Bekijk jouw Spotify 2017 met Spotify Wrapped

Dé hit deze week op Snapchat en Instagram. Via screenshots lieten mensen zien wat hun Spotify stats waren van dit jaar. Hoe ze bij die lijstjes en gegevens kwamen? Via de site 2017wrapped.com, ook wel Spotify Wrapped genoemd.

Voorgaande jaren was via het kopje “Bladeren” ook al een lijst met je meest geluisterde nummers terug te vinden. Dit jaar kwam daar een hele website met statistieken bij. Op Spotify Wrapped moet je eerst inloggen met je Spotify-account. Als eerst krijg je dan een aantal cijfers over je jaar te zien. Zo heb ik:

  • 35.822 minuten muziek geluisterd (en dat is gewoon bijna 25 dagen :o)
  • 2539 verschillende nummers beluisterd
  • van 1415 verschillende artiesten
  • in maar liefst 23 genres.

Super grappig om zo te lezen. Wel even een kanttekening, want ik deel mijn Spotify-account met mijn vader en broertje, dus die 25 dagen aan muziek zijn niet alleen door mij.

Als je doorgaat krijg je een quiz, waarin je moet gokken wat je favoriete artiest, nummer en genre was. Daarna krijg je te zien of je het goed had en in al die drie categorieën de top 5. Zo stond er in onze favoriete artiesten lijstje een bijzondere combi van onder andere Ed Sheeran (door mij) en Ran-D (hardstyle DJ, niet door mij 😉 ).

Ook doet Spotify Wrapped een poging om aan de hand van je meest geluisterde liedjes te gokken hoe oud je bent. Bij ons kwam dat uit op 26. Dat klopt behoorlijk als je kijkt naar de gemiddelde leeftijd die wij met z’n drieën vormen, namelijk 27,667.

Spotify Wrapped maakt ook afspeellijsten

Tussendoor wordt er ook even verteld hoeveel liedjes je hebt overgeslagen. Omdat je volgens Spotify zo “goede muziek mist” hebben ze een afspeellijst aangemaakt met daarin nummers die je overgeslagen hebt. Of dat echt een lijst is die ik zou luisteren weet ik niet, er zal vast een reden zijn geweest dat de liedjes overgeslagen zijn? Maar toch een leuke optie!

Ook is er een afspeellijst gemaakt van jouw 100 favoriete nummers. Deze kan je ook gewoon direct via Spotify bekijken. Echt heel leuk om naar te luisteren vind ik. Aangezien je de meeste liedjes in een bepaalde periode luistert en zo terugdenkt aan die periode.

En hoe zit het met jouw Spotify stats, hoe lang heb jij muziek geluisterd? Wat was je favoriete liedje? Laat het weten in een reactie!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.