Het zijn enorm dure dingen: Beats by Dre-producten. Of je nu gaat voor een hele koptelefoon of alleen de oordopjes: met een paar tientjes kom je er niet. Op zich geen probleem, want de producten zijn zo goed en bieden een fantastische garantie waardoor je waarschijnlijk graag wat extra neerlegt. Het is alleen verwarrend wat er wordt verstaan onder ‘by Dre’. urBeats lijken die naam bijvoorbeeld niet helemaal waardig.

Design

Het design van de urBeats in-ears is fantastisch: het bekende Beats by Dre-logo prijkt netjes op de zijkant van de in-ears en de kleurencombinatie rood-zwart is zoals altijd fenomenaal. Zoals beloofd is het een lekker lichte headset, waarbij de draden zelfs nog zwaarder zijn dan de oordopjes zelf. Ziet er piekfijn in orde uit. Er komt bovendien netjes een klein buideltje met extra opzetstukjes bij, zodat je kunt kiezen welke het beste voelt in je oor. Het beste is natuurlijk als je oor goed wordt afgesloten, want op die manier komt de muziek het beste binnen én heb je geen last van omgevingsgeluid. Ook is het handig bij hardlopen, want als ze goed vastzitten dan heb je geen last van oortjes die er gaandeweg uitvallen.

Geluid

De kwaliteit van de muziek is zeer goed. De ‘beats’-belofte maken deze oordopjes waar. De beat dreunt lekker je trommelvlies in en het is net alsof The Weeknd echt in je hersenpan is geklommen om speciaal voor jou te zingen over fellatio krijgen in de auto. Allemaal perfect. Heerlijk zit ik op de bank naar de zoetgevooisde geluiden te luisteren. Ik hoor niet dat mijn katten ondertussen in de keuken op het aanrecht springen wat ze niet mogen, of dat de postbode iets in de deur gooit.

Ruzie…

Als deze mini-recensie nu afgelopen was, dan was Beats by Dre vast blij met me, maar dat is niet het geval. Ik heb enorme ruzie met urBeats. Het probleem met deze oordopjes zit hem in de connectie met mijn telefoon. Zodra ik het draadje in mijn Samsung Galaxy S7 Edge Plus plug, dan hoor ik al zo’n gekraak wat me niet bevalt. En ja hoor, zet ik Hardlopen met Evy aan om eens een stuk te rennen, dan gaat het mis. Zodra het draadje beweegt, gaat ‘ie kraken en stopt Spotify ermee omdat hij zich ontkoppeld voelt. En, erger nog: soms gaat hij juist ineens keihard op luid doorspelen. Lekker gênant als Evy net blèrt dat je 5 kilometer per uur rent en na een half uur pas 20 calorieën hebt verbrand.

Ik heb dit probleem niet vaker gehad bij oordopjes, dus ik heb het ook in een andere telefoon geprobeerd. Helaas, ook bij een andere Android gaat het niet helemaal lekker met de stekker. Erg jammer, want dat betekent dat ik tijdelijk weer terug moet naar mijn Monster-oordopjes die aanzienlijk minder goed zijn als je RnB en Hip Hop wilt luisteren.

Gerelateerde berichten

één antwoord

  1. Peter Paul

    Ik heb ze ook gehad en vindt het helemaal nix die Beat oordoppenen en koptelefoons. Alleen maar bas. Middentonen en hoge tonen moet je er vaak maar bij fantaseren.

    Uit legio tests komt hetzelfde naar voren. Zwaar overpriced en overrated. Wat dat betreft past het wel bij het merk Apple.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.