olympische winterspelen

De beste apps om de Olympische Spelen te volgen

Zaterdag 5 februari jl. zijn de Olympische Spelen in Beijing begonnen. Met direct goud en zilver voor Nederland op de schaatsbaan! Ben jij een diehard sportfanaat en wil je niks missen? Of misschien wil je alleen de highlights meekrijgen? Dit zijn de beste apps om de Olympische Spelen te kunnen volgen. 

De nieuwsapps

De meest uitgebreide app is die van de NOS, met een aparte ‘afdeling’ voor de Olympische Winterspelen. Je kunt hier live sport kijken, of als je liever leest, liveblogs lezen, standen bekijken en artikelen vinden. Ook NU.nl, RTL en de Telegraaf geven je heel veel nieuws en achtergronden bij wedstrijden en over de sporters. 

De NOS-app is net als de andere nieuwsapps te downloaden voor Android en iOS

De officiële app

Met de officiële app ‘Olympics’, die supersnel wordt bijgewerkt, kun je medaillewinsten bijhouden, je eigen wedstrijdschema maken en je favoriete sporters volgen met persoonlijke notificaties. Ook kun je in de ‘Olympic Fanzone’ strijden tegen fans uit de hele wereld met verschillende games. Er is trouwens veel te doen geweest over een app die alle sporters op hun telefoon moesten installeren van de Chinese overheid. Gelukkig is deze app niet ontwikkeld door China, maar door de IOC. Als sportfan hoef je je hier waarschijnlijk geen zorgen te maken.

De app ‘Olympics’ is te downloaden voor Android en iOS.

De TV-apps

Hou je meer van het live kijken, om bijvoorbeeld je eigen rondetijden te noteren of om de spanning realtime te ervaren, maar heb je (even) geen televisie in de buurt? Of zenden de televisiezenders de wedstrijd niet uit van jouw favoriete curlingteam? Dan zijn er gelukkig ook apps waarmee je live kunt kijken en vaak ook nog zelf kunt kiezen welke sport of wedstrijd je kijkt. Waarschijnlijk heeft je eigen televisieaanbieder, Ziggo of KPN bijvoorbeeld, al een app waarmee dit kan via een smartphone of tablet. Er zijn ook opties voor wie geen TV-abonnement heeft.

Met ‘NLZIET’ (voor Android en iOS) kun je live naar alle zenders van RTL, SBS en de NPO kijken. Dus ook naar de uitzendingen van de Olympische Spelen van de NOS! Ook kun je de meeste programma’s terugkijken. Wil je een wat specialistischere app? Met de ‘Eurosport Player-app’ (Android, iOS) kijk je alle wedstrijden live op een tablet, smartphone, Apple TV of Chromecast. Je hebt hier wel een apart abonnement voor nodig, maar het voordeel hiervan is dat je ook de in Nederland minder populaire sporten kunt bekijken.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.