Flatlay met smartwatch, smartpone, koffie en EarPods.

Apple Watch – Welke alternatieven zijn er?

Een Apple Watch is inmiddels een bekend fenomeen voor iedereen. Misschien heb je er zelf wel één en kan je inmiddels niet meer zonder. Want ‘een gezonde toekomst begint om je pols’, zegt de slogan van Apple over de Apple Watch. Maar zijn er naast deze bekende smartwatch nog goede alternatieven? TechGirl Marion zocht het voor je uit en zet hieronder 3 alternatieven voor jou op een rijtje!

Populaire smartwatch          

Nog even over de Apple Watch: wat maakt deze smartwatch nou zo populair? Allereerst goed om te weten is dat je diverse uitgaves hebt met verschillende functionaliteiten en in verschillende prijsklassen. Waar ze in ieder geval allemaal over beschikken is een GPS, hartslagmeter, de mogelijkheid om ermee te bellen en een slaapritmefunctionaliteit. En uiteraard zijn ze allemaal easy te configureren met je andere Apple apparaten. De nieuwste Series6 beschikt zelfs over een zuurstofsaturatiesensor om het zuurstofgehalte in je bloed te meten. Daarnaast kun je met de nieuwste versie een ECG maken.

Fitbit – de geduchte concurrent van de Apple Watch

De Fitbit is een smartwatch die qua functionaliteit te vergelijken is met de Apple Watch. Ook de Fitbit beschikt over GPS, een hartslagmeter, een slaapritmefunctionaliteit, en je kunt er ook een ECG mee maken. Kleine verschillen in de functionaliteiten ten opzichte van de Apple Watch zijn dat de Fitbit niet beschikt over navigatie, maar dat je de Fitbit wel kunt gebruiken tijdens het zwemmen. Verder is de Fitbit gemaakt van RVS en geeft dat toch een andere uitstraling dan het aluminium van de Apple Watch. Tot slot is het nog belangrijk om te weten dat de Fitbit een eigen app platform en besturingssysteem heeft. Dus je kunt er niet zomaar iedere app op installeren. Al met al een heel goed alternatief.

Fossil – de stijlvolle smartwatch

Wil je naast allerlei ‘smart’ functionaliteiten ook een stijlvolle smartwatch, dan is een smartwatch van Fossil een goed alternatief voor de Apple Watch. Deze smartwatches hebben over het algemeen een minder sportief uiterlijk en zien er wat stijlvoller uit. Je hebt ook een ruime keuze uit het kastontwerp en de bandjes. Uiteraard is het wel een smartwatch en beschikt het over een hartslagmeter en GPS. Ook je slaapritme wordt gemeten. Kortom, een mooi stijlvol alternatief.

Withings – de hybride smartwatch

Deze smartwatch is hybride en dus geen volledige smartwatch. Het is een analoog horloge met een klein rond schermpje met smartwatchfuncties. Deze smartwatch heeft een hartslagmeter, ECG sensor en bevat een slaapritmefunctionaliteit. Een GPS-functie heeft deze smartwatch niet, maar met behulp van de GPS-functie van je smartphone zelf kun je hem wel gebruiken tijdens het hardlopen en fietsen. Een ander bijkomend voordeel van deze hybride smartwatch is de batterijduur. Waar de Apple Watch een groot energieslurpend digitaal scherm heeft, gebruikt het kleine schermpje op de Withings aanzienlijk minder energie en gaat de batterij wel 30 dagen mee!

MobileMobile

Wat is jouw favoriete smartwatch? Laat het ons vooral weten in de comments!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten