Fitbit Charge 4 foto

Review: Fitbit Charge 4 – handig hulpje bij je stappen en gezondheid

50, soms zelfs lager, dat is wat mijn hartslag doet. Ik ben echt niet zo sportief, maar blijkbaar is mijn hartslag vrij laag. Vooral ‘s nachts klopt mijn hart erg langzaam. Iets wat ik nooit geweten had, en waar je veel aan hebt. Niet zozeer die wetenschap, maar wel dat je hierdoor goed kunt zien wanneer je hartslag sneller gaat. Vaak kan dit namelijk duiden op ziek worden. Ik weet dit allemaal dankzij de Fitbit Charge 4, die ik heb gekocht en meteen maar even heb getest. Is het een goede wearable?

Omdat ik het bandje mooier vond heb ik gekozen voor Fitbit Charge 4. Goed om te weten: deze is in de aanbieding bij Fitbit zelf, maar hij is bij sommige webwinkels veel goedkoper. Je krijgt de special edition met een soort stoffen bandje en het originele plastic-achtige bandje. De wearable werkt met de Fitbit-app, dus die moet je wel even downloaden als je ermee aan de slag wil gaan.

Fitbit Charge 4

Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik ook al een Charge 3 had. Hiervan was ik echter de oplader kwijt en ik had per ongeluk een verkeerde oplader besteld, waardoor ik dacht: ik koop wel gewoon een Charge 4 dan, waar die oplader dus wel van was. Ik kan dus goed zien wat het verschil tussen beide apparaten is. Qua uiterlijk is dat weinig, maar qua wat hij kan zit er wel iets meer op Charge 4.

Het zwartwitte OLED-display is net even anders gevormd en voelt wat platter. Je kunt swipen, tikken en zo dus appjes lezen, zien hoeveel stappen je al hebt gezet, enzovoorts. Hoewel ik hier nog geen gebruik van heb gemaakt, kun je dankzij de NFC-chip via Fitbit Pay ook betalingen doen. Spotify staat er al op geïnstalleerd en dankzij de ingebouwde GPS-chip kun je je hardloop- of wandelrondje tracken zonder je smartphone mee te hoeven nemen. Let wel, je batterijleven van een week DUIKT omlaag. Duikt met hoofdletters, want het is een heftig verschil. Die GPS-chip trekt de Fitbit compleet leeg.

MobileMobile

Over dat Spotify moet je wel iets weten, namelijk dat er geen mogelijkheid op zit om offline af te spelen. Het betekent dus dat als je muziek wil luisteren tijdens het hardlopen, je nog steeds je smartphone moet meenemen. Je kunt je smartphone echter wel in een zakje doen of anderzijds op je lichaam binden, waarbij je je wearable gebruikt om een liedje te skippen of even te pauzeren. Je hebt hier wel Spotify Premium voor nodig, maar dat moet je wat mij betreft sowieso hebben.

Charge 3 versus Charge 4

Wat ik ook erg handig vind, is dat je je kalender nu op Charge 4 kunt bekijken. Ik heb regelmatig dat ik online meetings mis omdat Microsoft Teams me halfbakken meldingen geeft. Door alles in de agenda te zetten om mijn pols ben ik net even wat beter op de hoogte. Verder zijn de Charge 3 en 4 nagenoeg hetzelfde, en ik was al erg te spreken over Charge 3. Je kunt goed bijhouden hoe je slaapt, hoe je hart ervoor staat en wat voor trainingen je doet. Met het premium-abonnement op Fitbit krijg je bovendien nog wat meer inzichten. Helaas kan ik je niet vertellen hoe Fitbit het doet qua vrouwelijke cyclus.

Ik ben enorm tevreden over Fitbit Charge 4. Ik gebruik hem in combinatie met ASR Vitality en de Fitbit weegschaal, waardoor alles lekker doorsynchroniseerd en goed op elkaar afgestemd is. Als ik daar nou zelf ook nog een wat betere afstemming in kan vinden wat betreft deadlines en tijd om te sporten, dan belooft 2021 helemaal in balans te zijn. 

Fitbit Charge 4 foto
Pluspunten
Minder positief
8.2

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.