Tijdens hetzelfde evenement als waar de nieuwe iPhones zijn aangekondigd, heeft Apple ook flink de tijd genomen om de nieuwe Apple Watch series 4 aan te kondigen. Deze hebben een groter display (een met 40mm en een met 44mm-display), maar wel een dunner klokje.

Er zitten maar liefst 8 applicaties in de nieuwe watch face. Je kunt er ook foto’s van je naasten op zetten, die je ook meteen kunt bellen door hun gezicht aan te raken. Er is een heleboel drukte in het scherm, maar daar krijg je wel een heleboel informatie voor terug. Denk bijvoorbeeld aan aandelen-informatie, een inkijkje in je gezondheid en een ademhalingsoefening. Er zijn ook dynamische watch faces zoals het vuur dat van binnen naar buiten gaat. Er is ook een water- en een rookvariant.

Meer voor je hart

De speaker is 50% luider dan eerder. De microfoon zit aan de andere kant van de speaker, zodat telefoongesprekken beter kunnen worden gevoerd. De achterkant van de 4 series is zwart en lijkt op een webcam, maar zit natuurlijk gewoon op je huid om bijvoorbeeld je hartslag en je calorieverbranding door te geven. Hij kan 32G-forces aan en kan het detecteren als je valt. Erg nieuwsgierig naar hoe dat werkt: want als het apparaat herkent dat je valt, dan is dat meestal al te laat. Gelukkig kan hij je wel helpen snel hulpdiensten of je noodcontact te bellen. Silver, gold en space grey, er is ook stainless.

Er zit een 64-bit dual core processor in die 2 x zo snel moet gaan als die van de vorige Apple Watch. Er zijn drie nieuwe hartmogelijkheden. Is je hartslag te laag of gaat hij in vreemde ritmes, dan geeft je Apple Watch dit aan dankzij de optische sensor. Er zitten echter ook nu electrodes in waarmee je een elektrocardiogram kan maken. Volgens Apple is het het eerste ECG-product dat zo aan de consument wordt verkocht.

Heel binnenkort, maar niet overal

Vanaf 21 september zijn de nieuwe Apple Watches te koop vanaf 279 dollar. In Nederland moeten we wel nog even wachten op de versie met mobiel internet, want ons land is hiervoor nog niet geselecteerd. De nieuwe software voor Apple Watch, WatchOS 5, verschijnt op 17 september.

Nog wat cijfertjes die voorbij kwamen in de presentatie:
– 500 miljoen bezoekers in Apple stores
– 2 miljardste iOS-toestel wordt binnenkort verscheept
– Apple Watch schijnt het nummer 1-horloge in de wereld te zijn

Lees ook ons bericht over de nieuwe iPhone Xs en Xs Max.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.