Het is zo verleidelijk. Even je Whatsapp of Facebook checken onder het autorijden. En als je dan toch bezig bent, waarom dan niet meteen even je berichten beantwoorden of nog snel een blik werpen op Instagram. Herkenbaar? Voor veel mensen helaas wel, met gevaarlijk rijgedrag tot gevolg. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat tot 25 procent van alle verkeersongelukken veroorzaakt wordt door afleiding.

Om je tegen je smartphone-verslaving in bescherming te nemen in het verkeer, is er nu een speciale app ontwikkeld. De Rij Veilig app zorgt ervoor dat bepaalde functies op je smartphone vanzelf uitgeschakeld worden als je 15 km/u of harder rijdt. Zo kan je niet meer Facebooken, Whatsappen of bellen. Handsfree bellen daarentegen is wel mogelijk, en ook je navigatie blijft gewoon werken. Als je minder hard dan 15 km/u rijdt, komen je berichten gewoon weer binnen.

Nu vraag je je misschien af of je telefoon ook uitgeschakeld wordt als je zit te appen in de trein. Het antwoord is nee. Gelukkig kan je ook de speciale ‘passagiersmodus’ inschakelen.

De app is in het leven geroepen door verzekeraar ASR. Zij beloven de gebruiker dat er geen persoonlijke gegevens worden opgeslagen en ook wordt de app niet gekoppeld aan een verzekeringspremie.

Vanaf vandaag is de Rij Veilig app te downloaden, momenteel wel alleen nog voor Android-gebruikers.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.