Het klinkt een beetje als een aparte combinatie, maar hey, als het werkt dan werkt het. Deze comfortabele ‘smart bra’ is een uitvinding van kickstarter Cindy Gu. Het project ‘Vitali’ gebruikt sensors in de stof van bh’s en stuurt de verkregen data door naar een app om erachter te komen wanneer je gestrest bent. Het is een nog niet gerealiseerd Kickstarter project, maar het heeft zeker potentie.

De bh helpt je bij het terugvinden van je balans. De op yoga geïnspireerde technologie corrigeert je lichaamshouding door een seintje te geven wanneer je een verkeerde houding aanneemt. In de bh bevindt zich een apart ‘juweel’ dat je hartslag bijhoudt. Je krijgt een melding op je telefoon wanneer je toe bent aan ontspanning. De app helpt je bijvoorbeeld met het goed uitvoeren van ademhalingsoefeningen, zodat je ademhaling gelijkloopt met je hartritme wat je welzijn bevordert. Door simpele reminders via de app probeert Vitali een bijdrage te leveren aan je dagelijkse welzijn.

Ontspannen

Ontspannen anno 2017 betekent naar de spa gaan, een filmpje pakken of lekker dineren. Maar de meest simpele manieren slaan we over. Ademhaling past zich aan, aan de spanning die je in je lichaam hebt. Door een meer ontspannen adempatroon te hebben kunnen mogelijk aanwezige klachten afnemen. Met deze bh en app word je op een laagdrempelige manier bewust gemaakt van de stress die je mogelijk onbewust ervaart.

Klik hier voor meer informatie over dit project.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.