annie
ANNIE - 2014 FILM STILL - Annie (QUVENZHANE WALLIS) and Sandy - Photo Credit: Barry Wetcher © 2014 CTMG, Inc. All Rights Reserved. ALL IMAGES ARE PROPERTY OF SONY PICTURES ENTERTAINMENT INC. FOR PROMOTIONAL USE ONLY. SALE, DUPLICATION OR TRANSFER OF THIS MATERIAL IS STRICTLY PROHIBITED.

Annie, de nieuwe R&B ster

Huilend zong ik als kind het nummer ‘Maybe’ mee met Aileen Quinn, de “originele” Annie. Will Gluck vond dat het tijd werd om het bekende roodharige meisje Annie in een nieuw jasje te steken. Uiteraard moest ik deze versie ook kijken.. Lees hieronder wat ik ervan vond!

Het verhaal over weesmeisje Annie kent iedereen. Ik heb het origineel uit 1982 wel honderden keren gezien. Ieder liedje zong ik vrolijk mee toen Annie bijna van ijzingwekkende hoogte naar beneden viel keek ik met spanning toe. Maar eerlijk is eerlijk, Annie uit 1982 is misschien niet meer van deze tijd en die jurkjes zijn echt het toppunt van jaren 80 tuttigheid. Toch is het erg lastig om een film die zo bekend is en vele (inmiddels volwassen) kinderen heeft geboeid, te evenaren.

Will Gluck kiest ervoor om van ‘Annie’ een iets meer ghetto verhaal te maken. Ik huiver een beetje wanneer ik de cast lijst zie: prachtige Cameron Diaz als Miss Hannigan en Jamie Foxx als rijke burgemeester kandidaat Will Stacks. Nu vind ik over het algemeen dat Jamie Foxx een acteur is met talenten, zeker in zijn vertolking van Ray Charles in de film Ray. Kortom, een stel goede acteurs in een film waarbij ik de oude ‘Annie’ diep in mijn geheugen geworteld houd tijdens het kijken.

Quvenzhané Wallis – ja ik weet ook niet hoe je dat uitspreekt hoor – vertolkt de rol van Annie. De rode krullen hebben plaats gemaakt voor een weelderige bos kroeshaar die schreeuwt: proud to be me! Ze heeft net zo’n lief gezichtje als de oude Annie en haar stem is zuiver. Dan zie ik haar bij haar pleegzusjes zitten en wordt het nummer ‘Maybe’ ingezet en meteen klopt het voor mij niet. Er zitten zoveel effecten en vrolijkheid in dat de echte emotie van hoop en verdriet eruit is gesloopt. Vervolgens zie ik de huidige Annie het jongste pleegzusje in bed leggen. Het meisje dat de jongste en kleinste moet spelen is bijna net zo groot als Annie zelf en moet zich zelfs oprollen om klein te ogen in het grote bed. Dit ziet er behoorlijk knullig uit en haalt voor mij de zorgzame rol van Annie onderuit, hoe goed het ook bedoeld is.

Dan mogen we het zangtalent van Cameron Diaz in haar vertolking van Miss Hannigan gaan bewonderen. Miss Hannigan 2014 is totaal niet dronken en haar versie van ‘Little Girls’ heeft meer weg van een Holland’s Got Talent auditie. Ja, zo jammer is het en bijna niet om aan te zien. Ik huil een beetje van binnen inmiddels.

Wanneer het nummer ‘It’s a hard knock life’ naar voren komt, wil ik de film bijna af gaan zetten. Het nummer wordt ingezet door de natte mop, er wordt veel geklapt en vrolijk rond gezongen. Geef mij dan maar de versie van Jay Z uit 1998. Die was veel geloofwaardiger, ondanks de Chipmunk-achtige kinderstemmetjes.

Jamie, please red de film! Laat me je acteerkunsten zien en wees de Will Stacks die Annie van de straat redt! Will Stacks is een man die door goed in te spelen op de mobiele telefonie een fortuin heeft weten te vergaren. Hij heeft een gluiperige financieel adviseur aan weten te trekken en uiteraard een vrouwelijke assistente die ervan droomt om met haar baas een romantische band op te bouwen, hoezo cliché!? Will Stacks heeft zichzelf kandidaat gesteld voor het burgemeesterschap van New York. Wanneer Annie zijn pad kruist door een bijna-ongeluk ziet zijn gluiperige adviseur een kans om de negatieve publiciteit weg te toveren door Annie te gebruiken.

De Annie van 2014 heeft dit door en tijdens een zakendiner husselt ze de beste deal voor haarzelf. Tijdens een vlucht met Will Stacks wordt er een prachtig R&B nummer ingezet: The City’s Yours. Ook dit nummer is gewoon te mooi en de hele scène had net zo goed een nieuwe videoclip van Jamie Foxx kunnen zijn. Op dat moment groeit er een band tussen Will Stacks en Annie die voornamelijk gebaseerd is op dat ze van mooie dingen houden en succes willen in het leven.

Conclusie

Hou je van R&B muziek dan is de film best geinig om op de achtergrond aan te zetten en te genieten van de balades tussendoor. Vooral Jamie Foxx heeft weer een paar mooie nummers erin gegooid en laat zien wat hij kan. Vergeet de oude Annie echt, want anders ga je je echt ergeren aan de nieuwe vertolkingen, althans dat is mijn ervaring. Ik miste teveel emotie erin en vond het over het algemeen teveel vrolijkheid. Het was meer gebaseerd op materialisme dan op de zoektocht naar de ouders van Annie! Cameron Diaz als Miss Hannigan is ook echt verschrikkelijk. Geef mij maar de geweldige oude Carol Burnett als Miss Hannigan.

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.