Ambeo soundbar van Sennheiser geeft je thuis biosgeluid

Al een behoorlijke tijd heeft Sennheiser het over de nieuwe Ambeo soundbar en nu is ‘ie eindelijk gelanceerd. TechGirl Hilde ging naar het hoofdkantoor van Sennheiser om tijdens een demo te ervaren of de soundbar doet wat ze beloven.

Bij het woord Ambeo denk je misschien wel: whut, wat is dat? Nou, het is dus een een opnametechniek die een tijdje geleden door Sennheiser zelf is uitgevonden. Door het gebruik van hun nieuwe microfoons is het mogelijk om 3D geluid op te nemen en af te spelen in je eigen woonkamer.

In de Ambeo soundbar zitten namelijk 13 speakers die samen zorgen voor een 5.1.4-kanaals surroundgeluid. Met een apparaat hoor je dus het geluid van alle kanten. Klinkt vet toch?

Best wel groot formaat

Oké, toegegeven: de soundbar is geen kleintje. Het is een behoorlijke unit die maar liefst 18,5 kilo weegt. Daar moet je dus wel de ruimte voor hebben. Maar dan heb je dus ook nog maar een soundbar nodig en niet meer allemaal losse speakers door je kamer. Daar betaal je ook wel dik voor, want de Ambeo soundbar kost €2500.

MobileMobile

Qua design is de Ambeo soundbar precies zoals je een standaard soundbar zou verwachten. Strak en zwart en verder niet heel bijzonder. Maar zo leidt hij in ieder geval niet af van je TV.

Installeren is ook zo gepiept. Ik had verwacht dat je daar wel enige kennis voor nodig zou hebben, maar je laat de soundbar kalibreren en drie minuten later is hij klaar voor gebruik.

En dan, het geluid!

Dan natuurlijk de grote vraag: is het geluid echt zo cool als Sennheiser belooft? Het antwoord daarop is een dikke vette JA! Tijdens de demo kregen we verschillende toepassingen van de soundbar te horen, zoals bijvoorbeeld een Formule 1 race en dan hoor je de auto’s echt om je heen zoeven. Ook kregen we fragmenten van films, series en games te zien en dat was ontzettend gaaf. Doordat het geluid van alle kanten komt, krijg je het gevoel dat je er middenin zit. Je wordt daardoor echt meegezogen in waar je naar zit te kijken. Dat maakt de kijkervaring nog cooler.

De Ambeo soundbar in de toekomst

De Ambeo techniek belooft ook veel voor de toekomst. Zo heeft Sennheiser de de ambitie om bij live sportwedstrijden met hun microfoons het geluid op te nemen zodat je thuis direct mee kan genieten. Doordat hun microfoons op verschillende plekken verspreid staan bij de wedstrijd kan je zelf kiezen vanuit welke hoek je het geluid wil ontvangen, zodat je echt meegezogen wordt in de wedstrijd vanuit je favoriete team.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.