Allereerste ruimte selfie een feit – TechGirl was erbij!

UPDATE 21/11 – Nu mét videoverslag. In oktober 2019 werd de allereerste ruimte selfie ooit gemaakt. Een pietepeuterig historisch momentje, want het is niet bepaald van levensbelang om zoiets te doen, maar ‘bijzonder’ is het wel. Én moeilijker om te bewerkstelligen dan je denkt, zelfs voor initiatiefnemer Samsung.

Ruimte selfie tijdens Space Selfie Event

Tijdens het Space Selfie Event in Londen, onthulde Cara Delevingne de allereerste ruimte selfie ever. Natuurlijk stond ze er zelf op als hét gezicht van de Space Selfie campagne. Na haar mochten ook anderen een selfie de ruimte inslingeren. De foto hierboven toont mijn fantastische poging om niet de ruimte ingeslurpt te worden.

MobileMobile

Uitdaging van/voor Samsung

Wat het doel was van dit event? Samsung wilde zijn Galaxy S10 smartphone nog eens goed in het zonnetje zetten natuurlijk. En aantonen dat het toestel de meest bizarre (omgevings-)omstandigheden aankan. Hoe Samsung het voor elkaar heeft gekregen om selfies vanuit de ruimte naar de aarde te krijgen, dat zie je in onderstaande video. Daaruit blijkt ook dat het nog niet zo heel gemakkelijk was om deze ruimte selfies tot stand te brengen…

In totaal konden 70.000 mensen een Space Selfie laten maken. De actie is inmiddels weer voorbij (de ballon kon 2 weken in de lucht blijven). Ik ben blij dat ook ik een kans heb gekregen. Ook al is het niet écht de allereerste selfie in de ruimte. Met nummer 155 moet je ook maar blij zijn natuurlijk!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.