Goede voornemens afvallen

Afvallen lukt niet? Wel met deze techie tips!

Oké, first things first. Je hóeft niet af te vallen. Sterker nog, we hebben liever dat je gewoon tevreden bent met je eigen lichaam, dun, dik en alles ertussenin. Maar mocht je tóch een paar kilootjes kwijt willen (en misschien is het een van je goede voornemens om dat te doen), dan kunnen deze techie tips je wellicht helpen.  

De juiste apps

Ja hallo, het is natuurlijk wel 2019. De Google Play Store en Apple Store staat bómvol met apps die je kunnen helpen met afvallen. Download bijvoorbeeld MyFitnessPal of LifeSum, waarin je calorieën kunt tellen, ingrediënten kunt ontleden en activiteiten bij kunt houden. Maar ook zijn er tientallen fitnessapps waarmee je je eigen woonkamer omtovert tot sportschool. Apps als Freeletics, Home Workout en 7 Minute Workout Challenge laten je flink zweten in je eigen huis. Liever naar buiten? Download Strava, Runkeeper of Nike+ Running om je fiets- en hardlooproutes bij te houden. O ja, en vergeet natuurlijk niet je hoofd ook helemaal fit te houden door af en toe een momentje voor jezelf te pakken.

De juiste gear

Jep, afvallen lukt beter als je een juiste mix kiest tussen eten en sporten. En ja, je kunt prima sporten zonder gear. Maar mét is het toch nog net ietsje leuker… Begin bij het begin: ga uit van wát je wilt doen. Schrijf je je bijvoorbeeld in bij een sportschool, of ga je buiten hardlopen? In het laatste geval is het belangrijk om naast goede schoenen en kleding ook lampjes te kopen. Zichtbaarheid is belangrijk, en al helemaal in deze donkere wintermaanden! Je hebt bijvoorbeeld lampjes die je via een USB-kabel op kunt laden, maar je hebt ze ook voor een paar euro bij de HEMA met een batterijtje erin. Als ze het maar doen, dat is het belangrijkst.

MobileMobile

En dan kom je bij de next level gear: de smartwatches en activity trackers. Met een Fitbit, Apple Watch of Samsung Gear fit kun je je hartslag checken én zien hoeveel calorieën je verbrandt. Smartwatches en activity trackers kun je daarnaast de hele dag door omhouden, dus niet alleen tijdens het sporten. Zo zie je bijvoorbeeld ook hoeveel stappen je zet op een dag en hoeveel calorieën je in rust verbrandt. Handig! Extra tip van flip: als je wel graag naar de sportschool gaat maar niet zo houdt van de muziek die daar gedraaid wordt: koop in-ear oordopjes of noise cancelling headphones. Aankoop van de eeuw, garandeer ik je.

De juiste hoeveelheid tech-loze momenten

Ho, voordat je nu denkt: huh, tech-loze momenten? Ik zat toch op TechGirl.nl? Klopt, en dat zit je nog steeds. Maar ook wij weten dat het soms best goed voor je is om even die laptop, smartphone of tablet weg te leggen. Klap daarom ruim voordat je naar bed gaat je laptop dicht, zet je smartphone op ‘Niet Storen’ en leg ‘m op je nachtkastje, want lekker slapen is cruciaal als je wilt afvallen. Neem een lekker bad, lees een boek en ga op tijd naar bed. Kun je de volgende ochtend er weer fris en fruitig tegenaan!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.