netflix op laptop in bed

Account delen op Netflix? Binnenkort moet je extra betalen

Het hangt al een tijdje in de lucht: Netflix wil het delen van accounts tussen verschillende huishoudens gaan aanpakken. Kijk jij nog via het Netflix account van een van je vrienden, of zelfs via het account van je ex? Daar komt binnenkort waarschijnlijk een einde aan. Hoe zit dit nou precies en vanaf wanneer geldt dit? Dat lees je in dit artikel.

Voor welke situaties geldt dit?

Een account delen op Netflix blijft in principe gewoon mogelijk. Wat je echter nu veel ziet, is dat familie of vrienden die in verschillende huizen wonen een account delen. Dit is namelijk een stuk goedkoper dan apart van elkaar een abonnement nemen. In de nabije toekomst zal Netflix naar de locatie vanaf waar je inlogt gaan kijken, en op basis hiervan dit alleen nog mogelijk maken tegen betaling van een extra toeslag.

Wat dit extra zal gaan kosten, is nog niet bekend. In een aantal Zuid-Amerikaanse landen is de toeslag vorig jaar al ingevoerd, en hier kost de toeslag zo’n 3€ extra per maand.

Geldt op vakantie gaan ook als account delen?

Maar hoe zit het dan als je op vakantie gaat? Dan ben je natuurlijk niet thuis en log je in vanaf een ander IP-adres. Tijdens de proef met het nieuwe Netflix beleid in enkele Zuid-Amerikaanse landen konden gebruikers hun Netflix account gewoon blijven gebruiken, zolang ze niet langer dan twee weken van huis waren. Of dit ook op deze manier in Nederland ingevoerd gaat worden, is nog niet bekend.

Vanaf wanneer moet je extra betalen?

De aankondiging dat het delen van accounts tussen verschillende huishoudens extra geld zou gaan kosten, werd vorig jaar al gedaan. Echter is er nu nog niks van te merken en kan je je Netflix-account nog steeds met meerdere mensen delen. Dit omdat de invoering van deze regel eind dit kwartaal gaat gelden. Netflix heeft aangekondigd dit gefaseerd te gaan doen. Nederland hoeft dus niet direct aan de beurt te zijn, wellicht hebben we nog even de tijd om ons account zonder extra toeslag te delen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.