Sim Only

Abonnement afgelopen maar geen nieuw toestel nodig? Ga voor Sim Only!

Stel: je hebt twee jaar geleden een abonnement afgesloten en koos er een iPhone Xs bij. Nu loopt je abonnement af en zou je natuurlijk voor de nieuwe iPhone 12 kunnen gaan, maar eigenlijk is er niets mis met je Xs… Die kan nog best even mee. Máár. Je abonnement past niet echt meer bij wat je nodig hebt: je internetverbruik is verandert of je belt meer dan eerst. Klinkt bekend? Dan is een Sim Only-abonnement precies wat je zoekt.

Zelf je abonnement samenstellen

Een Sim Only abonnement stel je samen op basis van jouw behoeftes. Maandelijks opzegbaar of liever een vaste looptijd van 24 maanden? Wil je onbeperkt kunnen bellen, of heb je aan 200 minuten en SMS’jes genoeg? En welke internetbundel wil je: 500, 1500 of 5000 MB? Hier een vinkje aan, daar een vinkje uit… Zo stel je een abonnement samen dat helemaal bij jou past.

Laag in de kosten

Een extra voordeel van Sim Only: doordat je niet maandelijks de kosten van een telefoon aflost, is het een stuk goedkoper. Een Sim Only-abonnement van Ben is er bijvoorbeeld al vanaf €6,50 per maand. Dat scheelt aardig in de kosten, zeker ten opzichte van een abonnement waarbij je 30 euro per maand kwijt bent aan het afbetalen van je telefoon. Extra voordeel: bij Ben betaal je niets voor nummerbehoud. Zit je bij een andere provider, dan stap je dus supermakkelijk over zonder iedereen te moeten laten weten dat je een nieuw nummer hebt.

Kun jij die lagere maandlasten wel gebruiken, maar is je telefoon eigenlijk wel aan vervanging toe? Denk dan eens aan een refurbished telefoon. Een refurbished telefoon is niet nieuw, maar ook zeker niet tweedehands. Het is een telefoon die om verschillende redenen geretourneerd is door bijvoorbeeld inruilprogramma’s, voorraadoverschotten of technische defecten. Na een strenge controle op kwaliteit en functioneren, waarbij onderdelen worden vervangen of gerepareerd als het nodig is, worden ze van binnen en van buiten volledig schoongemaakt en wordt de software geüpdatet naar de laatst mogelijke versie. Met een refurbished telefoon in combinatie met een Sim Only-abonnement kun je tot wel honderden euro’s besparen.

Sim Only is nog duurzamer ook

Huh, kan een telefoonabonnement duurzaam zijn? Jazeker! Een product is duurzaam als het lang meegaat. Als je minder snel een vervangend product hoeft te kopen, kan er ook minder geproduceerd worden. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen elke twee tot drie jaar hun telefoon vervangen. Maar die iPhone Xs is na twee jaar echt nog niet aan vervanging toe als je er netjes mee omgaat en bijvoorbeeld weet hoe je de batterij zo lang mogelijk mee kunt laten gaan. In deze video van NOS op 3 zie je daar een paar handige tips voor.

En misschien nog wel het allergrootste voordeel: je kunt al je vrienden en familie de hele tijd vertellen dat je zo ontzettend duurzaam bezig bent. En dat terwijl je er amper moeite voor hoeft te doen – in vijf minuten is je Sim Only-abonnement afgesloten. Zeg nou zelf: dat is toch lekker?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Ben.nl.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.