betaalbare verlichting

50 tinten wit: slimme en betaalbare verlichting van Ikea

Ikea lanceert de Smart Lighting collectie: kant-en-klare sets slimme led-verlichting. Ze zijn heel betaalbaar én makkelijk te installeren. Geen gedoe dus meer! (Niet dat wij Techgirls een beetje uitdaging schuwen 😉 )

Meet Tradfri

Ontmoet de Tradfri led lamp: dankzij d’r innovatieve technologie schakel je eenvoudig en draadloos tussen verschillende tinten wit licht. Ga je voor de heldere ‘ik-moet-nu-echt-aan-het-werk’ situatie of kies je voor een avondje ‘zwoel-op-de-bank’? De lampen zijn gekoppeld aan je WiFi en je kunt ze met de app op je smartphone bedienen.

Ikea Smart Lighting collectie

De Smart Lighting collectie bestaat uit:

  • Tradfri led lampen + afstandsbediening,
  • Floalt lichtpanelen,
  • Surte en Jormlien deuren met geïntegreerde verlichting voor Besta opbergkasten en Method keukenkastjes.

Het zijn kant-en-klare oplossingen, waarbij geen extra stekkers nodig hebt. De technologie voor het dimmen of schakelen tussen verschillende kleuren licht is in de led lamp zelf verwerkt. Heb je ‘oude’ lampen in je huis? Geen probleem! De Tradfri led lamp past in iedere standaard fitting, zelfs die van je vintage leeslamp. Bekijk hier alle producten van de Ikea Smart lighting collectie.

Ikea Smart Lighting vs Philips Hue

We kennen dit concept van Philips, die een paar jaar geleden al Philips Hue op de markt bracht. Ikea maakt – net als Philips – ook gebruik van apps via WiFi om de lampen aan te sturen. Het verschil zit ‘m vooral in de prijs en in de kleuren: Philips lampen hebben een uitgebreid kleurenpalet terwijl de Tradfri van Ikea alleen in wittinten voorziet. De starterskit van Ikea kost €84,95 en de starterskit van Philips Hue kost €169,00.

Ik ben zelf fan van de Philips Hue en zal het in mijn huis dus niet gaan wisselen voor de variant van Ikea. Mocht je, laagdrempelig, eens willen proberen hoe dat zit met smart lighting dan denk ik dat de Ikea variant een prima betaalbare oplossing is. Heeft iemand al ervaring met de slimme lampen van Ikea? 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.