5 leuke vakantiebestemmingen voor geeks en tech liefhebbers!

Zon, zee en strand kunnen leuk zijn voor even maar ik houd het niet lang vol en raak al snel verveeld. Al surfend op het web kwam ik op het idee.. Waarom ga ik niet voor een tech-vakantie? Als jij ook een echte tech liefhebber bent dan zou ik deze 5 vakantiebestemmingen zeker even toevoegen aan je bucket-list! En misschien zit er wel een leuke bestemming bij voor deze zomer?

1. London – Science Museum

Mocht je een weekendje weg willen maar niet te ver van huis willen gaan: plan een weekendje shoppen in London met een bezoek aan het Science Museum. Het museum bevat zeven verdiepingen met verschillende afdelingen van wetenschap tot geneeskunde en technologie. Als je van robots houdt dan ben je hier ook aan het juiste adres. In het museum vindt een tentoonstelling plaats over onderzoek van de afgelopen jaren naar (menselijke) robots.

2. Manchester – Museum of Science & Industry

Ook niet ver van huis bevindt zich nog een interessant museum, namelijk in Manchester. Hier vind je het Museum of Science & Industry. Dit museum laat zien hoe de industriële revolutie zich heeft ontwikkeld en hoe technologie de huidige maatschappij heeft overgenomen. Ook zeker de moeite waard om te bezoeken in deze museum is de tentoonstelling over 3D-printing.

3. Cupertino, California – Infinite Loop

Mocht je overzees reizen naar Amerika vergeet dan vooral niet langs California te gaan. In de stad Cupertino bevindt zich de straat de ‘Infinite Loop’. Deze straat is bekend doordat het hoofdkantoor van Apple zich hier heeft gevestigd. Deze straat vormt als het ware een Apple Campus met verschillende kantoren. Helaas kan je niet zomaar naar binnen lopen in het hoofdkantoor van Apple, maar mocht je een ware Apple fan zijn dan kan je hier wel terecht om al je Apple merchandise en souvenirs aan te schaffen!

4. San Francisco – Sillicon Valley

Mocht je nog niet bekend zijn met Sillicon Valley: de zuidkant van de San Francisco Bay Area wordt ook wel Sillicon Valley genoemd. Hier zijn veel grote technologiebedrijven gevestigd waaronder Apple,IBM, eBay, Google, Facebook en nog vele anderen. Een bezoekje brengen aan Sillicon Valley is zeker de moeite waard. Voor tech liefhebbers valt er veel interessants te beleven. Ook bevinden zich hier het Computer History Museum, het Tech Museum of Innovation en het Intel Museum. Mocht je een Android fan zijn, vergeet dan niet om even een foto te nemen met de Greenbot van Android.

5. Tokyo

Tokyo is toch wel de ultieme bestemming voor geeks en tech liefhebbers. In deze futuristische stad valt er veel te beleven. Zo kun je er high-tech dineren maar ook reizen. The Yurikamome line is een metrolijn die volledig bestuurd wordt door computers. Ook zijn hier super interessante musea te vinden zoals: het Toshiba Science Museum, het Sony Explorascience Museum en de Panasonic Showroom. Voor de Anime en Manga liefhebbers is het ook zeker leuk om een bezoekje te brengen aan de Akhibara district voor leuke gadgets en anime merchandise.

Ben jij al bij een van deze bestemmingen geweest? Of heb jij nog tips of bestemmingen die we zeker moeten toevoegen aan onze bucketlist? Laat het ons vooral weten!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.