tech fail

5 grappige tech ‘fails’ en hoe ze voorkomen hadden kunnen worden!

Technologie is er om ons leven makkelijker te maken. Om ons te helpen. Maar soms, héél soms, brengt technologie ons juist in de problemen. Zie hier vijf grappige voorbeelden van ’tech-flaters’ én hoe ze (indien mogelijk) voorkomen hadden kunnen worden.

#1 Nee Alexa stop!

Altijd leuk, kinderen en technologie, maar soms ook gevaarlijk. In onderstaand filmpje is zichtbaar hoe een spraakopdracht aan de Amazon Echo zorgt voor wat onrust bij de ouders van deze peuter.

Wie is Alexa? Alexa is een intelligente personal assistant ontwikkeld door Amazon Lab126. Door middel van spraakopdrachten kan Alexa muziek afspelen, to-do lijstjes maken, een alarm zetten, podcasts streamen, audioboeken afspelen en je voorzien in het laatste nieuws. Maar.. je kan natuurlijk ook om ‘stoute dingen’ vragen. Alexa heeft helaas op dit moment geen ‘parental controls’. Er bestaat enkel de mogelijkheid om verplicht een pincode in te voeren indien je via Alexa wat bij Amazon wil aanschaffen. Het lijkt ons dus veilig om te zeggen dat de Echo Dot ondersteund door Alexa niet echt ‘familie-vriendelijk’ is. Met andere woorden: niet gebruiken als je kleine kinderen hebt. Want ja… Voor het weet wordt je verzoek om een kinderliedje aangezien voor iets heel anders.

#2 Drone versus hoofd

Je gaat trouwen en je wil uiteraard een paar mooie foto’s als aandenken aan deze geweldige dag. Daar horen ook een paar mooie plaatjes bij geschoten vanuit de lucht. Dus dan maar een drone gebruiken. Wat kan er nou mis gaan?

Oké, dit was niet de meest geslaagde close-up. De wijze les die wij van deze YouTube video kunnen leren is dat we een drone beter kunnen inzetten voor luchtfoto’s. Of dat we gewoonweg een betere drone-fotograaf moeten vinden. Steeds meer drones zijn overigens uitgerust met technologie waarmee zij objecten kunnen vermijden. Dit zijn uiteraard niet de goedkoopste drones. Het exemplaar in bovenstaande video valt waarschijnlijk niet in dezelfde prijscategorie.

#3 Allen beantwoorden.. of liever niet?

Misschien ken je het wel. Je ontvangt een e-mail met wel tig mensen in de CC. Eigenlijk wil je alleen de verzender beantwoorden, maar dan: oeps… Opeens hebben al je super geweldige collega’s jouw reply gelezen. Balen als daar net iets heel persoonlijks in stond of een sappige roddel over één van je collega’s

reply all tech fail techgirl

 

 

 

 

 

MobileMobile

 

Er bestaat echter een manier om middels ‘Information Rights Management’ (IRM) te voorkomen dat gebruikers e-mailberichten kopiëren, afdrukken of doorsturen. Zowel de afzender als de ontvanger moet hiervoor echter wel gebruik maken van Microsoft Outlook. Meer hierover in Outlook help. Maak je gebruik van een ander mailprogramma, dan zul je dus gewoon even beter moeten opletten. Er bestaat niet een ’tech-oplossing’ voor alles.

#4 Stomme cookies

Heb jij dat ook wel eens, dat je zoekt naar een bepaald paar schoenen en spontaan alle reclame uitingen op internet ‘opeens’ het door jou gezochte paar vertonen? Toeval? Nee natuurlijk niet.

facebook internet browsing ads cookies

 

 

 

 

 

Bovenstaand voorbeeld geeft aan hoe dit fenomeen gênante situaties kan opleveren. Wil je meer controle over je online data? Lees dan hier het artikel van Eva met tips over hoe je de controle terug kan pakken over jouw online data.

#5 De pijn voelt wel echt…

Leuk zo’n Virtual Reality headset. Het geeft je de mogelijkheid om dingen te doen die je normaal nooit zou doen. Omdat ze te gevaarlijk zijn bijvoorbeeld…

Na het bekijken van bovenstaande video vragen wij ons af of de gemiddelde consument wel echt klaar is voor Virtual Reality. Want zeg nu eerlijk: wie heeft er nu een ruime woonkamer zonder scherpe objecten tot zijn of haar beschikking? Mocht je het toch aandurven om met een VR headset op in je woonkamer rond te gaan lopen, Zorg er dan in ieder geval voor dat je de koffietafel aan de kant hebt gezet. Veel VR plezier toegewenst!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.