4x tech motivatietips voor het sporten

Nu de zomer voorbij lijkt te zijn, en je niet meer hoeft te pronken met je perfecte figuur op het strand, heb je waarschijnlijk ook geen zin meer om te sporten. En hey, who could blame you? Met al die regenbuien en herfststormen ga je toch veel liever onder een dekentje liggen Netflixen? Niet getreurd, want met deze vier tech motivatietips voor het sporten sprint je zo weer naar buiten in je hardloopkleding.

Start fresh

Ik vind het altijd erg moeilijk om weer te beginnen met sporten. Ach, ik begin morgen wel… Het wordt een probleem wanneer je dit elke dag tegen jezelf zegt. Begin met een schone lei: stop met het jezelf kwalijk te nemen dat je al die tijd niet bent gaan sporten. Dit is stap één voor het krijgen van een goed gevoel.

Stap twee? Een nieuwe outfit met bijhorende accessoires kan ervoor zorgen dat je beter in je vel zit tijdens het sporten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een armband waar je je telefoon in kan schuiven tijdens het hardlopen, of één van deze andere Belkin accessoires? Stap drie: heb geduld. Je gaat niet meteen resultaat zien, maar door het vrijkomen van endorfine terwijl je sport, krijg je wel een beter gevoel. You’ll get there!

Wees voorbereid

Wanneer je buiten sport, is het ook zeker belangrijk om voorbereid te zijn op alle omstandigheden. Het kan zwaar demotiverend zijn om terug te komen van je rondje hardlopen met bevroren, gevoelloze tenen. Koop bijvoorbeeld thermokleding om zulke dingen te vermijden. Of wat dacht je van tech kleding waardoor je warm wordt met één druk op een knop? Je zal nog steeds jezelf de deur uit moeten trappen om naar buiten te gaan, maar koud ga je het in ieder geval niet meer krijgen.

Denk trouwens niet alleen aan jezelf, maar ook aan je tech. Het kan ook behoorlijk balen zijn als je trouwe smartphone uit je zak valt door de bewegingen die je maakt. Zit je weer met een gebroken scherm. Of wat dacht je van waterschade door een flinke bui? Bescherm dus niet alleen jezelf, maar ook je smartphone, met bijvoorbeeld een van deze telefoonhoesjes. Dat voorkomt teleurstellingen.

Apps

Ik weet als geen ander hoe het is om je motivatie te verliezen voor het sporten. De eerste week gaat alles nog fantastisch: nog geen spierpijn, alles is nog zo lekker nieuw, het gaat zo goed. Maar ja, dan komt het volgende gedeelte nog… doorzetten. Er zijn gelukkig genoeg apps die je kunnen helpen met doorzetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van Evy, je hardloopcoach? Of wat dacht je van een app die verbonden is aan een hulpmiddel, zoals een activity tracker? Deze apps kunnen je net dat steuntje in de rug bieden om door te gaan.

Beloon jezelf

Naast het stellen van doelen, is het ook heel belangrijk om jezelf te belonen. Dat kan bijvoorbeeld door het behalen van je doelen te verbinden aan een beloning. Heb je het al een maand volgehouden met sporten? Gun jezelf dan dat iPhone 7s hoesje dat je al zo lang wilde hebben. Ben je die vijf kilo afgevallen? Koop dat tablet dat je zo graag wil. Door beloningen houd je het langer vol.

Heb jij nog een ideale tech motivatietip voor het sporten? Laat het ons weten!

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door smartphonehoesjes.nl

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.