Verlang jij soms ook terug naar vroegere tijden? Met een vleugje nostalgie gaan we door de Spice Girls cd’s die we nog hebben liggen. Man, die cd’s waren toch wel allesbehalve ideaal. Na een stuk of 12 liedjes was de pret over en moest je een nieuwe cd pakken. Toch lijken we dol te zijn op al die ‘oude’ gadgets. Hoe cool zou het zijn als je die weer kon gebruiken? Met deze vier retro gadget-tips waan jij je weer in je kindertijd!

1. Polaroid

Tegenwoordig is foto’s maken een eitje. Is je foto niet mooi? Waarom maak je er dan niet nog drie? Dat ging vroeger toch wel iets anders! Met een Polaroid camera moest je rustig poseren en wachten tot de foto uit het toestel rolde. Mislukt? Helaas, je hebt nog maar drie foto’s over. Hoe vervelend dit ook klinkt, het heeft ook zo zijn charmes. Zo’n authentieke foto met een witte rand, die meteen uit het toestel komt: tof! Het laat je meer nadenken over waar je precies een foto van wil hebben. Niet zomaar 10 foto’s achter elkaar maken in de hoop dat er een goede foto bij zit, nee, dit vergt skills. Ervaar dit gevoel weer met bijvoorbeeld een Lomo’Instant. Ook een goede tip voor hetzelfde effect: stop een micro sd kaartje in je camera waar maar weinig foto’s op kunnen. Dit vergt een kritische blik!

2. Game Boy

Was jij vroeger ook verslaafd aan Pokémon spelen op de Game Boy? Of misschien was je meer een fan van Tetris of Super Mario. Als je je Game Boy nog hebt liggen, pak die dan nog eens gerust uit de kast. Vergeet ook vooral niet om wat oordopjes in te pluggen, want dat deuntje van Pokémon hoort er toch zeker wel bij. Heb je ‘m niet meer? Wat dacht je dan van een moderne variant van de Game Boy: de Nintendo Switch. Portable met betere graphics! En wees gerust: de Pokémon game voor de Switch zal waarschijnlijk volgend jaar uitkomen. Dat kan namelijk niet missen in het repertoire!

3. Walkman

Nog voordat cd’s zo populair waren, moesten we het hebben van cassettebandjes. Weet je nog? Dat gepruts met al die bandjes, dat je die zelfs moest omdraaien om naar de andere kant te kunnen luisteren… Met een nostalgische blik moeten we toegeven dat dit toch best leuk was. En nog veel leuker: dit gevoel kan je weer ervaren! Elbow is een moderne variant op de ouderwetse walkman. In plaats van dat je je bandje plaatst in een kastje, zet je Elbow op je bandje. Het apparaatje klemt zich dan om het bandje en zal je cassette afspelen. Cool! Haal al die cassettebandjes met foute hits maar weer tevoorschijn.

4. Snake

Oef, hoeveel uren we hier wel niet aan besteed hebben: Snake. Op onze oude Nokia’s in de pauze op school proberen om die slang in dat spelletje zo lang mogelijk te laten worden… en dan botste je per ongeluk tegen de zijkant op. Ach ja, oefening baart kunst. Als jij je skills weer wilt trainen, is er sinds kort een moderne variant op de Nokia 3310. En behalve je favoriete game ooit brengt dat nog veel meer voordelen met zich mee! Weet je namelijk nog hoe onverwoestbaar die Nokia’s ook alweer waren? Telefoons van tegenwoordig kan je echt niet laten vallen zonder goede hoesjes. Maar deze bad boy kan wel tegen een stootje! En een maand je telefoon niet hoeven op te laden: waar teken ik?

Uit al deze teruggrepen naar het verleden blijkt toch wel: nieuw is niet altijd direct beter. Soms verlangen we nog te veel naar die zorgeloze tijd van vroeger. Welke gadget zou jij graag in een vernieuwd jasje willen zien?

Dit artikel komt tot stand door een bijdrage van Smartphonehoesjes.nl

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.