kandidates van de hackatrain

3x daarom zijn de kandidates van de Hackatrain gemotiveerd!

Een potje hacken in de trein: het mag je inmiddels niet ontgaan zijn dat we daarmee Hackatrain bedoelen. De theorie ken je, maar wat denken de deelnemers zelf? We laten vijf kandidates van de Hackatrain aan het woord…

NHL

Marie en Janine vormen een team samen met een andere student. De dames studeren beiden aan het NHL, maar kennen elkaar pas een paar uur wanneer ik ze spreek. Dat zien ze meer als een uitdaging dan een belemmering. Janine: “We hebben alle vertrouwen dat het goed gaat komen. We zijn alle drie heel easy going.”

Marie vult aan: “Ik denk dat het heel goed is dat we zoveel verschillende soorten mensen bij elkaar zetten, want het gaat de meest wilde ideeën opleveren. Ik studeer zelf Bedrijfseconomie, dus ik ben verder niet heel technisch, maar ik vind het wel heel leuk om nieuwe dingen te doen. Maar maybe sucken we. We zien wel.”

De reis en het festival, zo benadrukken beide dames, zijn het belangrijkste van de Hackatrain. Niet per se het neerzetten van de beste ideeën.

KPN

Petra lijkt een stuk fanatieker in de wedstrijd te staan. Ze heeft al precies de taakverdeling binnen het team bedacht. “Momenteel werk ik bij KPN. Ik werk in de Business Intelligence. In het verleden had ik verschillende rollen zoals tester, analist tot developer. Bij de Hackatrain ga ik dat bouwen wat de data analisten hebben uitgezocht.”

Ondanks dat ze niet echt in de Scrum methodiek kan werken in de Hackatrain, probeert ze wel die mentaliteit vast te houden tijdens de rit: “We hebben bij Scrum niemand die zegt dat we zus of zo moeten werken, maar we bepalen het zelf. Daarom vind ik het bijvoorbeeld ook leuk om voor KPN te werken. Ik hou ervan om met de trein te reizen en ik wil graag meer van Python leren. Dat is wat ik persoonlijk aan de reis wil overhouden.”

HAN

Noortje en Tosha studeren Communicatie en Multimedia design aan de Hogeschool Arhnem/Nijmegen. Beiden met een andere Minor-richting. Tosha zegt bijvoorbeeld: “Ik weet hoe HTML en CSS werkt, maar alleen in de basis”, terwijl Noortje juist designs voor websites ontwerpt. Noortje: “Ik hou van Berlijn en dacht, Why not. Ik kijk uit naar de workshops over designs!”

Zoveel kandidaten, zoveel motivaties! Ik wens alle Hackatrain-ers heel veel plezier toe onderweg en kan niet wachten op Snapchatjes en leuke foto’s!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.