360 graden camera review! Testritje in de wasstraat…

Je ziet ze weleens, van die mensen die maar zitten te draaien en te kantelen met hun mobieltje. In de trein, bus of in een restaurant. Zijn ze op zoek naar beter 4G-bereik? Nee… waarschijnlijk kijken ze een filmpje van een 360 graden camera ofzo.

 

Sinds Facebook en YouTube mogelijkheden bieden om 360 graden-content te bekijken, heeft dit soort media een grote opwaarts gemaakt. En daarmee is dus ook de 360 graden camera een stuk populairder geworden. Zoals de 360fly die we voor deze test mochten gebruiken! Een van de mooiere, meest gestroomlijnde 360 graden camera’s van het moment.

Eerder was het nogal ingewikkeld om zo’n soort video of foto te maken. Je had zes tot acht GoPro’s nodig die je in een rek plaatste, je zette ze allemaal aan en liet ze hun opnames maken. Daarna moest je alle geheugenkaarten in de computer laden en de verschillende beelden ‘stitchen’ in een speciaal computerprogramma, zodat de beelden synchroon liepen. Zag er goed uit, maar vaak zag je waar de beelden aan elkaar waren geplakt en zag je de schoonheidsfoutjes. Daar is sinds kort dus een eind aan gekomen.

De 360fly action cam heeft maar één lens. En door de enorme beeldhoek kan deze in een keer een 360 graden opname maken. Je kunt de camera met een app op je smartphone bedienen, bekijken en besturen. Een kind kan de was doen. (En een volwassene doet een carwash – zie video)

MobileMobile

Je installeert de cam via wifi of Bluetooth op je iPhone of Android toestel. Wanneer je eenmaal geconnect bent, kun je al vrij snel aan de slag. Je ziet heel makkelijk of je in de foto of video modus zit. Je kunt de foto’s dus makkelijk opslaan op je telefoon en delen via Facebook. Let er wel even op dat het renderen van alle beelden echt wel lang duurt, omdat het in elk moment om 4K beeldmateriaal in alle mogelijke hoeken gaat. Neem hier dus ruim de tijd voor.

Leuk feitje: de 360fly is waterdicht, dus je kunt hem op vakantie meenemen en er zelfs mee gaan zwemmen. Ook kan hij volgens de gebruiksaanwijzing tegen een stootje. Het glas blijft natuurlijk wel kwetsbaar.

De 360fly ziet er ook gewoon heel gaaf uit. Een gestroomlijnd, klein bolletje dat je makkelijk meeneemt en wat niet teveel ruimte inneemt. Hij heeft maar 1 (!) knop, en dat is om hem aan en uit te zetten, de rest bedien je via de app. Opladen gaat makkelijk via het bijgeleverde dock. Op één accu-lading kun je ongeveer anderhalf uur filmen. De mogelijkheid bestaat om een video in 4K op te nemen. Let er op dat dit wel een aanslag op je geheugen van 64GB is.

De 360fly is een prachtige gadget, maar de prijs van ongeveer €400,- is het wel een aanslag op je portemonnee. Deze 360 graden camera heeft een prijs die we vaker tegenkomen in dit segment, dus als je er toch één wilt kopen, kom je toch al snel op deze prijs uit. Een leuke gimmick waar je veel plezier van zult hebben!

Design
9
Gebruiksgemak
8.5
Beeldmateriaal
8.4
Beelden editen
3.5
Prijs
6.5
8.7

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.