Samsung Galaxy S8

3 redenen waarom zij dol zijn op de Samsung Galaxy S8

Het is al weer even geleden dat Samsung de Galaxy S8 op de markt geeft gebracht. Desalniettemin is het nog altijd een van onze favoriete smartphones van het moment. Waarom? Wij geven je 3 goede redenen.

Het is eind maart als Samsung haar nieuwste vlaggenschepen uit de doeken doet: de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus. Het zijn de eerste high-end telefoons sinds het debacle met de Samsung Galaxy Note 7 afgelopen jaar. Alle ogen zijn dus gericht op Samsung. En we moeten zeggen dat Zuid-Koreaanse telefoonmaker ons niet teleurstelt.

1. De Samsung Galaxy S8 heeft een fantastisch scherm

De Samsung Galaxy S8 ziet er op het eerste oog futuristisch uit. Dat heeft alles te maken met het 5,8 inch grote Infinity Display. De afgelopen jaren zagen we dat de randen rondom het beeldscherm -ook wel de bezels genoemd- steeds kleiner werden. In 2017 kwam Samsung met iets unieks op de proppen: vlaggenschepen waarvan bijna heel de voorzijde wordt bedekt door het scherm. Aan de onder- en bovenkant van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus vinden we de meest essentiële zaken, zoals een speaker, microfoon of camera. De rest van het oppervlakte wordt opgeëist door het scherm. En het mooiste is dat Samsung nauwelijks iets aan de afmetingen van het toestel heeft gedaan.

Een groot scherm heeft allerlei voordelen. Om te beginnen hoef je minder vaak naar beneden te scrollen. Er past immers meer content op het display. Als je (langere) berichten typt is het eveneens fijn als je meer ruimte tot je beschikking hebt. Als je naar je favoriete film of serie kijkt, zul je een groter scherm zeker waarderen. Maar het grootste pluspunt is zonder twijfel dat je geen tablet hoeft aan te schaffen. De Galaxy S8 is zo groot en veelzijdig dat hij tegelijkertijd als telefoons en tablet kan dienen. En dat scheelt aanzienlijk in de portemonnee.

Wat we zeker niet mogen vergeten is dat de Galaxy S8 een AMOLED-display heeft en dat je sinds kort HDR-content kunt afspelen met het vlaggenschip. AMOLED-schermen hebben een groter kleurbereik en verbruiken een stuk minder energie dan LCD-displays. ‘HDR’ staat voor High Dynamic Range. Dat betekent dat zowel de lichte als de donkere delen op video’s optimaal worden weergegeven. Voorwaarde is wel dat de video in HDR is opgenomen. Dergelijke films en series zien we steeds vaker voorbijkomen op streamingdiensten als Netflix.

2. De Galaxy S8 is waterdicht

Als je een nieuwe telefoon uitzoekt, kijk je dan of deze waterdicht is? Als dat een feature is waar je specifiek naar op zoek bent, dan waarschijnlijk wel. Ook als je denkt dat dit niet belangrijk is, kunnen we je verzekeren dat het wel degelijk een factor is om rekening mee te houden. De waterbestendigheid kan sterk verschillen per telefoon. Zo kun je de ene telefoon volledig onder water dompelen, terwijl de ander slechts spatwaterdicht is. In het laatste geval kan een kleine regenbui niet al te veel kwaad, maar je mag het toestel zeker niet overmatig blootstellen aan water.

MobileMobile

De Galaxy S8 is volledig waterdicht. Hij is namelijk IP68 gecertificeerd. Dat betekent dat je hem dertig minuten lang bij een diepte van anderhalve meter onder water kunt dompelen zonder vocht- of waterschade op te lopen. Een glas water over het toestel omstoten of hem per ongeluk in de wasbak of toilet laten vallen -alledaagse dingen die iedereen kan overkomen- is dus geen ramp.

3. De Galaxy S8 is scherp geprijsd

De Samsung Galaxy S8 kostte bij de introductie nog 799 euro. Inmiddels heeft Samsung de verkoopprijs flink verlaagd. Als je goed zoekt op internet, kom je hem al voor 599 euro tegen. Dat is maar liefst 200 euro korting in vergelijking met een paar maanden eerder. Dat bedrag kun je mooi uitgeven aan andere leuke dingen. Geld besparen was nog nooit zo gemakkelijk. Als je naar andere high-end vlaggenschepen kijkt, is 599 euro bovendien een nette en scherpe prijs.

Zoek je dus nog een nieuwe smartphone? Denk dan eens goed na over de Samsung Galaxy S8.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met GSMinfo.nl

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.