Vrouw met Ipad in tuin

3 gadgets om tuinieren makkelijker te maken

De lente is begonnen. Voor veel mensen is dit het moment dat hun (groene) vingers gaan jeuken om in de tuin aan de slag te gaan. Of je nou voor het eerst gaat tuinieren of al een doorgewinterde rot bent, wij zetten drie gadgets op een rij die het voor jou makkelijker en leuker maken om in de tuin bezig te zijn.

Onmisbaar: grondmeter

Een plant heeft een paar dingen nodig om te groeien: licht, water, de juiste temperatuur en vergeet ook nooit het belang van de juist grond in de tuin met de juiste PH-waarde. De PH-waarde zegt iets over hoe zuur de grond is en kan kan het verschil maken tussen bloeiende planten of stervende planten.

Deze gadget voor tuinieren meet alles. Zet ‘m in de grond waar je een plant wil plaatsen en je weet hoeveel licht er komt en wat de temperatuur, PH-waarde en vochtigheid van de grond is. Zo kun je de perfecte plek vinden voor een specifieke plant, of – juist andersom – op zoek naar de beste plant voor een specifieke plek.

Nice to have: Robotgrasmaaier

Zeg nou eerlijk: er gaat niets boven een lekker vers gemaaid gazonnetje. Maar dit kan je veel tijd en energie kosten, vooral als je een grotere tuin hebt. En zeker nu in de lente groeit gras ontzettend hard – daar is niet tegenop te maaien. Of toch wel?

Daarom zijn robotmaaiers de perfecte gadget voor tuiniers. Deze volledig geautomatiseerde robots maaien het gras voor jou! Ingebouwde sensoren vertellen de robot wanneer de omstandigheden goed zijn om te maaien en kunnen zelfs om obstakels heen sturen. Ze maken, net als robotstofzuigers, een soort kaart van je tuin en gaan als de accu bijna leeg is automatisch terug naar hun oplaadpunt. Zo hoef je niet bang te zijn dat hij in een sloot rijdt of ervandoor gaat 😉 Ze zijn iets duurder dan traditionele maaiers, maar besparen je veel moeite en tijd.

Fun to have: de ‘rock speaker’

Heb jij wel eens het idee dat er iets mist in je tuin of tijdens het tuinieren? Een achtergrondmuziekje bijvoorbeeld? Dan is dit jouw gadget. Zeg maar dag tegen koptelefoons of draagbare radio’s, met deze rockspeaker lijkt het net alsof je in je eigen film zit.

Er zijn verschillende varianten van deze speaker op het internet te koop. Van goedkope simpele tot uitgebreide systemen voor een hele installatie voor een rock-concert in je rock-garden.

Meer gadgets om te tuinieren?

Meer tech voor groene vingers? Lees ook dit artikel waarin we schreven we over meer tech en apps die je helpen, ook als je geen groene vingers hebt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.