Telegram. Deze nieuwe Messenger-dienst was de afgelopen dagen veelvuldig in het nieuws. Maar dit is slechts een van de alternatieven voor WhatsApp. We hebben er hieronder drie voor je uiteengezet…

Telegram

Gebruik jij Telegram al? Deze Messenger-dienst scoorde binnen no-time een grote groep volgers. Oorzaak: Facebook kocht WhatsApp waardoor vele gebruikers zich zorgen maakten over hun privacy op de sociale platforms. Telegram biedt een alternatief door gegevens te versleutelen. Maakt gebruik van zelfontwikkelde encryptie. Telegram looft 200.000 dollar uit aan de hacker die de dienst weet te kraken. Ze zijn vol vertrouwen dus.

Heml.is

In Zweden wordt hard gebouwd aan Heml.is. Hemlis staat voor “geheim”. Niet alleen om naamgeving, maar ook om databescherming, is er gekozen voor de IJslandse domeinnaam. In IJsland gelden strenge regels wat betreft databescherming. Dat zou het grote voordeel ten opzichte van Telegram kunnen zijn (dat door een Rus werd gebouwd). Ook deze Messenger-dienst versleuteld data, zoals Telegram dat doet. Heml.is is helaas nog niet beschikbaar, maar het is een mooi concept. Wanneer het snel wordt uitgebracht, zou het de aansluiting nog kunnen vinden in deze ”privacy-hype”.

Snapchat

Geliefd en gehaat; Snapchat. Niet alleen foto’s, maar ook video’s en tekstberichten kunnen met deze dienst verstuurd worden. Snapchat wordt veel gebruikt voor het versturen van pikante pictures. Je kunt namelijk instellen dat de betreffende foto slechts enkele seconden beschikbaar is voor de tegenpartij. Heel betrouwbaar zou je denken. Helaas is het toch iets minder betrouwbaar dan je zou denken; er bestaan inmiddels Apps om de Snapchat vast te leggen. Bovendien werd deze dienst laatst gehackt. Meer betrouwbaar dan WhatsApp, minder dan Telegram… denk ik.

Welke dienst ontbreekt wat jou betreft in dit verhaal? Vul het aan in de comments!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.