Google Maps IJsland

Zo plan je een leuke fietsroute via Google Maps

We zijn Nederlanders, we houden van fietsen. Als TechGirl Jenny op vakantie gaat, dan verwacht haar beste vriendin op zijn minst één video waarin ze op een stalen ros zit en “LEKKER FIETSEN!” naar de camera schreeuwt. Nu de vakantie voor veel mensen in het water valt, kan er echter nog steeds volop worden gefietst: je kunt in Nederland een hartstikke toffe fietsroute uitstippelen via Google Maps. Hoe? Jenny legt het uit!

Het is gratis, de kans dat je het al gebruikt is enorm en het is zo makkelijk om te gebruiken: Google Maps heeft op veel gebieden mijn wereld verrijkt. In de raarste dorpjes en de verste buitenlanden kun je ineens de weg vinden en je hoeft eigenlijk nooit meer bang te zijn dat je zodanig verdwaald dat je je hotel niet meer kunt vinden. Ik ben dol op Google Maps, en Google betaalt me er niet voor om hier iets over te zeggen. Het is een tool die ervoor heeft gezorgd dat de wereld onze oester is, dat we niet meer ruzie hoeven te krijgen over de route en dat we zonder te hoeven kijken ergens een restaurant boeken en Google Maps ons laten leiden. 

Fietsen in Google Maps

Je kunt Maps gebruiken om te navigeren met de auto, met het OV, lopend en… met de fiets! Erg handig, want ik weet soms niet zeker of ik ergens mag fietsen, maar als Google Maps het zegt: dan mag het vast wel. Het is erg makkelijk om naar een specifieke plek te fietsen met Google Maps als je navigatie, hoewel ik moet zeggen dat ze soms heel lang niets zegt, waardoor je gaat twijfelen of je wel op de goede weg zit. Aan de andere kant hoor je het wanneer je verkeerd gaat. 

MobileMobile

Maar goed, je wil natuurlijk niet gewoon naar een plek rijden en that’s it, je wilt een fietstour maken. Nu geeft Maps zelf geen fietsroutes aan, maar je kunt wel zelf een startpunt bedenken en dan zo via-punten instellen om uiteindelijk een mooi rondje te maken. Als je ergens met de auto heengaat met de fietsen achterop, dan is je startpunt waarschijnlijk een parkeerplaats.

Leuke bezienswaardigheden zoeken

Je kunt het beste naar een ander punt navigeren en dan op de drie puntjes klikken en ‘extra stop toevoegen’ kiezen. Het is ook mogelijk om te kijken of er leuke bezienswaardigheden zijn op de route, door te klikken op ‘langs route zoeken’. Je kunt dan selecteren op restaurantjes, pinautomaten of zelf zoeken naar bijvoorbeeld ijsverkopers. Als je eenmaal een route hebt gemaakt waar je blij van wordt, dan kun je deze opslaan en zelfs op je startscherm zetten. 

Het zou tof zijn als Google wel zou kiezen om fietsroutes te laten zien. Dat je bijvoorbeeld naar Den Haag gaat en daar een leuke, recreatieve route wilt maken. Het lijkt me niet iets dat heel moeilijk is om toe te voegen, maar misschien zijn er dan problemen met teveel fietsers die op dezelfde plekken komen. Ik kan me echter voorstellen dat veel mensen die met de fiets een grote stad aandoen gewoon van de ene toeristische plek naar de andere willen fietsen, dus daar ontkom je uiteindelijk niet aan. Aan de andere kant wordt je hierdoor geïnspireerd om toch nog iets zelf uit te zoeken, en dat is voor de voorpret natuurlijk wel zo leuk.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten