Volg jij ook mensen op Instagram die een screenshot van hun Spotify maken om te laten zien welke muziek ze volgen? Ik wel en ik vind het behoorlijk irritant. Maar dat is dankzij de nieuwe integratie van Spotify met Instagram verleden tijd. Je deelt nu met één druk op de knop je favoriete muziek met al je vrienden, gewoon via Instagram Stories.

Spotify Instagram integratie

De nieuwe optie van Spotify geeft je de mogelijkheid om heel makkelijk op je Insta Story te posten waar je naar luistert.  Ook kan je het nummer delen met vrienden via Privéberichten. Klik op Instagram Stories in het menu ‘Delen’ in Spotify om speciale cover art-stickers te tonen voor elk nummer, album, elke playlist en alle artiesten op Spotify.

Natuurlijk kun je ook de Instagram bewerk opties gebruiken om je post op te fleuren met stickers, tekst en GIF’jes voordat je hem met vrienden deelt. De functie is makkelijk en ook direct te gebruiken. Eerst de apps met elkaar laten synchroniseren is niet nodig.

Mooi design

Niet onbelangrijk, het ziet er veel mooier uit dan alleen een screenshot van het liedje waar je at the moment naar luistert. Zeg dus tegen al je vrienden die nog screenshots delen dat ze daarmee echt achterlopen.

Met de knop die vrienden in de linkerbovenhoek van je Story zien, openen ze direct de Spotify-app om het nummer te luisteren of kunnen ze zich aanmelden als ze nog geen account hebben. Zo kom je erachter welke nieuwe muziek je vrienden hebben ontdekt en kan je horen wat hun all-time favourites zijn!

Om je muziek te delen houd je het menu ‘Delen’ van de Spotify-app in de gaten, kan je muziek luisteren, het op Instagram delen en de smaak van andere mensen ontdekken. Ga jij deze optie gebruiken?

En als je dan toch op Instagram zit… volg @TechGirlNL daar dan ook even. Vinden we leuk!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.