Getest: Xiaomi 12 en Xiaomi Redmi Watch 2 Lite

Xiaomi 12 en Xiaomi Redmi Watch 2 Lite

Ben je op zoek naar nieuwe gear? In dit artikel lees je wat specs en info van de Xiaomi 12 en Xiaomi Redmi Watch 2 Lite. Een smartphone en een smartwatch.

Xiaomi 12

Xiaomi 12

De Xiaomi 12 is high-end smartphone die er – door de prachtige kleuren – sjiek uitziet. Hij is niet al te breed, zeker ook niet smal, waardoor hij goed in de hand ligt. Wel even wennen hoor, zo’n smallere smartphone. Dat maakt wel dat je ‘m met één hand beter kunt bedienen dan de bredere variant (die we nu kennen als ‘regulier’).

Even wat specs. De Xiaomi 12 heeft een 50mp camera, een 4500 mAh-accu en een full-hd scherm. Daarnaast is ‘ie klaar voor 5G en bezit ‘ie een Snapdragon 8 Gen 1-processor. Afhankelijk van welk toestel je hebt, heb je 128GB of 256GB opslag. Je kunt er twee SIM-kaarten in kwijt (DUAL Sim) en je kunt er mee filmen in 8K.

Xiaomi 12 kopen? Je vindt ‘m in het blauw en grijs, met 256GB opslag, voor zo rond de 600+ euro, afhankelijk natuurlijk van of je een aanbieding hebt of niet.

Xiaomi Redmi Watch 2 Lite

De Xiaomi Redmi Watch 2 Lite is een smartwatch uit de Xiaomi-serie. Met een 1.55″ kleurrijk aanraakscherm, de mogelijkheid tot SpO₂-meting en 24-uurs hartslagmeting en een standalone GPS is deze waterdichte wearable een leuke aanvulling op je Xiaomi smartphone.

Ik vind het persoonlijk meer een fitnesstracker dan een daadwerkelijke smartwatch, met name vanwege de sportieve uitstraling en de hoeveelheid workouts die je kunt monitoren (voorgeprogrammeerd). Ik heb qua looks trouwens de zwarte variant kunnen testen, maar er is ook een beige variant. Die is al een stuk ‘zachter’ in de aanblik. Persoonlijke mening, natuurlijk ;-).

Qua functies is het wel een smartwatch, want je kunt er alles mee doen wat je met een reguliere smartwatch kunt doen. Foto’s maken, apps openen, telefoneren… De apps/het aanraakscherm reageert snel en de sync met zowel de Xiaomi 12 als met mijn privételefoon (Huawei P30 Pro) verlopen goed. Je kunt de Xiaomi Redmi Watch 2 Lite dus gerust met andere telefoons dan die van Xiaomi koppelen.

De graphics zijn helder en prima (simpel, dus duidelijk) vormgegeven.

Ik vind het geen high-end smartwatch, maar voor de prijs (zo rond de 70 euro) is dit zeker een goede deal. Xiaomi Redmi Watch 2 Lite kopen? Je vindt ‘m voor een prima prijs bij een aanbieder zoals Bol.com.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.