Word jij lastiggevallen op social media? Dan moet je dit doen!

Waar het vroeger echt ondenkbaar was, is online daten nu heel normaal. Onze wereld wordt een stuk kleiner zo. Je bent zo met iemand verbonden! Maar, dit brengt niet alleen positieve dingen met zich mee… Want wat als je nu ineens door een match of oude liefde wordt lastig gevallen op social media?

To Tinder or not to Tinder?

Heel veel online dating sites willen heel graag dat je jouw social media koppelt aan je datingprofiel. Zo kun je binnen Tinder niet alleen je Spotify account koppelen, maar ook je Instagram account. Op die manier kun je heel snel zien waar je match naar luistert en wat hem of haar bezighoudt. Maar moet je dat eigenlijk wel willen? Het is toch een vreemde die je meteen een kijkje geeft in jouw leven. Als iemand met je matcht, kun je snel genoeg na een paar leuke chatsessies wat social media info geven. Dus mijn advies? Houd je social media gegevens nog even voor jezelf, tot je de match wat beter kent.

Een bekende stalker

Soms heb je een relatie gehad die toch niet zo liep als je gehoopt had. Je gaat uit elkaar… even goede vrienden, toch?! Nou, niet dus. Stel dat je ex jou niet kan vergeten en besluit om je lastig te vallen via social media. Zielig, absoluut. Maar het gebeurt vaker dan je denkt. En niet alleen exen, maar ook mensen waar je niet echt een klik mee hebt kunnen je lastig gaan vallen. Wat je als eerste kan doen, is een net berichtje sturen met de vraag of ze kunnen stoppen met hun gedrag. Zo heb je meteen aangegeven dat je ziet wat ze doen en dat je het er niet mee eens bent. Blijf in zo’n bericht altijd netjes en beleefd, hoe lastig dat ook is.

Rapporteren en blokkeren

Houdt je stalker nog niet op nadat je een berichtje hebt gestuurd? Dan is het tijd voor zwaar geschut: rapporteren en blokkeren. Krijg je nare reacties of privéberichtjes, maak dan een printscreen sla ze op voor het geval je ze later nodig hebt. Op Facebook kun je ze heel makkelijk rapporteren, verwijderen en blokkeren. Maar ook Instagram en andere social media hebben blokkeerfuncties.

MobileMobile

Wanneer je iemand blokkeert, kan diegene je ook niet meer lastigvallen. Doen ze dit hierna toch via een ander account, verzamel ook dat bewijs dan weer en doe aangifte. De rechten hierin staan nog steeds in de kinderschoenen, maar gelukkig verandert dit al heel snel. Het is hierom ook belangrijk om overal een printscreen van te verzamelen mocht het nodig zijn.

Scherm social media een beetje af

Het is hartstikke leuk om in contact te blijven met al je vrienden over de hele wereld via social media. Maar je netwerk is hierdoor ook ontzettend groot en je profiel wordt al heel snel door veel mensen bekeken. De meeste mensen doen niets met je profiel dan gewoon kijken wie je bent en wat je hebt gedaan. Echter zit het internet ook vol met rare mensen die meer doen dan alleen dat.

Gelukkig kun je een hele hoop afschermen. Je kunt ervoor kiezen dat alleen jouw social media contacten je informatie en berichten zien. Maar ook reacties en meldingen kunnen afgeschermd worden. Denk hierbij ook aan je profielfoto en bannerfoto, want deze zijn vaak publiekelijk openbaar. Wees dus kieskeurig in wat je post en reageert, want je weet nooit wie er meekijkt. Heb je iemand eenmaal geblokkeerd, dan ziet diegene niets meer van wat je op internet doet.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.