Wat is het verschil tussen de Huawei P Smart (2019) en de Honor 10 Lite?

Laatst schreven we al over low-budget-telefoons die perfect dienst kunnen doen voor mensen die of niet zoveel van hun telefoon vragen, of die simpelweg even niet zoveel geld hebben om een high end-toestel aan te schaffen. De Huawei P Smart (2019) en de Honor 10 Lite zijn hiervoor goede opties, maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen de Huawei P Smart (2019) en de Honor 10 Lite?

Het scherm en uiterlijk

Het is best bizar om deze twee telefoons naast elkaar te zien, want ze zien er allebei exact hetzelfde uit. Beide hebben een vrij indrukwekkend scherm als je kijkt naar wat ze kosten. Je kunt rekenen op een 6,2 inch scherm met slechts dunne randjes en een mini-notch waarin de selfiecamera zit. De resolutie is 2340×1080 en dat betekent dat je haarscherp beeld hebt. Het is natuurlijk geen OLED, maar de kleuren komen er toch mooi uit voor een budgettelefoon.

Het besturingssysteem

De Huawei maakt gebruik van besturingssysteem Android 9 Pie met EMUI erop, dat is het schilletje dat Huawei zelf nog bovenop Android legt. De Honor 10 Lite heeft ook Android 9 draaien en gebruikt ook EMUI. Spoiler alert: mocht het nog niet zijn opgevallen, Honor is een dochterbedrijf van Huawei.

De camera’s

Een van de grootste verschillen tussen de Huawei P Smart (2019) en de Honor 10 Lit dat zijn de camera’s. P Smart komt met een 8 MP-selfiecam en 10 Lite heeft een 24MP-selfiecamera. Dat is natuurlijk een enorm groot verschil. Op de achterkant hebben beide telefoons dezelfde camera’s, namelijk een 13 MP- en een 2 MP-variant. Die tweede klinkt waardeloos, maar is bedoeld om diepte te kunnen aanbrengen in je foto.

MobileMobile

Het geheugen

Beide telefoons hebben een Kirin 710-processor waarmee je heel soepel van de ene naar de andere taak op je telefoon kunt switchen. De telefoons hebben allebei 64GB opslag en 3GB RAM, waarop je dus best een groot aantal foto’s kwijt kan. En anders kun je natuurlijk altijd de cloud gebruiken om je kiekjes in op te slaan.

Laden en batterijduur

Beide telefoons hebben een batterij van 3400mAh. Dat is niet megagroot, maar die gaat zeker een dag mee bij veelvuldig gebruik. Laden doe je via Micro-USB. En ook handig om te weten: allebei de telefoons hebben een 3.5-millimeter-port, ook wel bekend als oordopjesaansluiting.

De prijs

Als we van beide telefoons de zwarte varianten naast elkaar leggen, dan zien we dat je voor een kleine 200 euro klaar bent voor de Huawei. Honor 10 Lite is een stuk duurder nog: daar ben je eigenlijk minimaal 230 euro voor kwijt.

De conclusie

De verschillen tussen beide telefoons zijn enorm klein, want het is praktisch dezelfde telefoon. Ze zijn zó gelijk, dat je telefoonhoesje op beide telefoons past. Er zitten echter wel twee grote verschillen tussen de telefoons, die de keuze aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Selfies maken met de Honor 10 Lite zorgt voor aanzienlijk mooiere foto’s, terwijl je voor de Huawei weer dertig euro minder betaalt. En dat is een flink bedrag bij een budgettelefoon.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.