Vlog: Zo gebruik je dé nieuwste features in iOS 14.5

Het is weer tijd voor een nieuwe update van iOS, namelijk iOS 14.5. Deze grote tussentijdse update heeft veel nieuwe en verbeterde features. Benieuwd hoe je deze features kunt gebruiken in iOS 14.5? Kijk dan gauw deze vlog! 

iOS 14.5 Topper! Ontgrendelen met Apple Watch

Sinds de pandemie hebben we er allemaal last van gehad: iPhone’s FaceID werkt niet met een mondkapje. Apple heeft daar nu een oplossing voor gevonden, tenminste als je in het bezit bent van een Apple Watch. In de nieuwe update kan je namelijk je iPhone ontgrendelen met je Apple Watch en heb je dus geen ruzie meer FaceID die je gezicht niet herkent. Hiervoor ga in je de instellingen naar Face ID en klik je op ‘ontgrendelen met Apple Watch’. Zorg er wel voor dat je de watch om hebt. Swipe omhoog op je iPhone, en voilà! De iPhone is ontgrendeld.

Songteksten delen  

Wil je de songteksten van jouw favoriete nummer met jouw contacten delen? Of wil je juist die ene quote uit het nummer op Instagram zetten? Dat kan in iOS 14.5. Open Apple Music en kies het nummer waarvan je de songtekst wilt delen. Scroll naar de juiste tijd in het nummer en open de bijbehorende songteksten. Houd de tekst ingedrukt en klik op de juiste app om de teksten te delen.

Muziekdienst voor Siri

Het leek er even op dat we een standaard muziekdienst konden kiezen voor Siri. Een langverwachte feature voor de liefhebbers van diensten als Spotify. Helaas blijkt dit niet zo te zijn en kan je voor Siri alleen een voorkeur geven voor muziekdienst. De assistent zou hierbij dan rekening houden met welke dienst je het liefst gebruikt wanneer je vraagt om een nummer af te spelen. De eerste keer dat je een nummer aanvraagt, krijg je de optie om je voorkeur aan te geven.

217 Nieuwe emoji’s in iOS 14.5

Natuurlijk komt Apple met deze update ook met nieuwe emoji’s: dat zijn er wel 217! Vele van de nieuwe emoji zijn een variant van de relatie-emoji met andere huidskleuren en geslacht. Maar er zijn ook een aantal gloednieuwe emoji die we nog niet eerder hebben gezien. Open een app waarin je kan typen, zoals bijvoorbeeld Berichten of Notities en klik op het toetsenbord. Open de emoji en zoek op een van de nieuwe emoji zoals ‘hart’. In de lijst zie je nu twee nieuwe hart-emoji die je kunt gebruiken.


We zijn benieuwd naar welke nieuwe features er nog meer zijn. Heb jij een favoriete feature? Laat het ons vooral weten. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.