LG Q60 zoom

Vijf grote telefoonaankondigingen die we verwachten dit jaar

Het wordt een bijzonder jaar, 2020. Gamende TechGirls krijgen twee nieuwe consoles: de opvolger van de Xbox en die van PlayStation, maar voor de vrouwen die meer smartphone-minded zijn belooft 2020 ook bijzonder te worden. Het schijnt hét jaar te zijn waarin 5G wordt geïntroduceerd in telefoons, maar ook in Nederland. Tegelijkertijd zijn de ogen gericht op Huawei: kan dat in 2020 terugkrabbelen nu het handelsverbod van Amerika (en dus Google en veel hardwareleveranciers) nog steeds van kracht is? Wij kijken vast naar de grote telefoonaankondigingen die we op zijn minst verwachten dit jaar.

Huawei P40

Laten we meteen maar even doorgaan met Huawei, want het is spannend wat daarmee gaat gebeuren. Wist je dat Huawei in april 2019 nog de nummer twee smartphoneleverancier van de wereld was? Dat is aardig gekelderd nu veel mensen geen toestel meer durven te kopen, bang dat er geen Google Maps of Gmail op werkt nu Google is verboden handel te drijven met de Chinezen. Rot natuurlijk, maar hopelijk weerhoudt het Huawei er niet van een mooie opvolger te maken voor de Huawei P30. De P40 schijnt wel vier camera’s te hebben en draait mogelijk op Huawei’s Harmony OS, een huisgemaakt besturingssysteem.

iPhone 12

Natuurlijk komt er ook een nieuwe iPhone, dat moge duidelijk zijn. Het toestel zal waarschijnlijk iPhone 12 heten en wordt wat kleiner dan we gewend zijn: de formaten liggen tussen de 5,4 en 6,7 inch en gelekte foto’s laten een zijkant zien die verdacht veel doet denken aan de iPhone 4 en 5. Nog interessanter is echter de keuze van Apple om (ook voor de ‘goedkopere’ variant) afscheid te nemen van het Apple Liquid Retina-scherm. Het bedrijf gaat over op OLED en het scherm zou in zijn geheel als vingerafdrukscanner fungeren, waardoor je overal op het toestel je duim of je wijsvinger kunt drukken en toch toegang krijgt tot je telefoon. Dat in combinatie met Face ID zou betekenen dat je nóg sneller je toestel kunt ontgrendelen. Er schijnen drie of vier camera’s in het toestel te zitten, waarbij hopelijk groothoekfotografie nóg beter wordt.

Samsung Galaxy S11

Als je het over iPhones hebt, dan kun je niet lang wachten met Samsung bespreken, want die twee wedijveren er nog altijd op los. De Galaxy S11 heeft naar alle waarschijnlijkheid dezelfde camera’s als de Note 10, maar de lenzen zijn wel van een iets ander kaliber. Eentje is 64MP, wat kan zorgen voor extra scherpe foto’s. Daarnaast lijkt het erop dat het Koreaanse smartphonebedrijf graag zou zien dat mensen wat meer op hun gezondheid letten: de telefoon komt met een hartslagmeter en meer gezondheidsopties.

Xiaomi Mi 10

Huawei mag dan last hebben van een handelsverdrag, tot nu toe heeft Xiaomi daar geen last van. Het nieuwe toestel zou een camera hebben van 64MP. De selfiecamera is echter nog veel interessanter, want die is zo in het toestel geplaatst dat het net lijkt alsof iemand met een perforator een perfect gaatje in het scherm heeft gestampt. Daar zit echter de selfiecamera in, zodat het scherm verder de hele voorkant van het toestel kan vullen.

OnePlus 8

OnePlus is een soort jonge hond die nog wat onverwachte sprongen kan maken. Dat doet het waarschijnlijk ook met de nieuwe OnePlus 8, die naar verwachting in 2020 wordt aangekondigd. Net als de Xiaomi Mi 10 heeft hij een ‘gaatje’ in de voorkant voor de selfiecamera. Opmerkelijk, want OnePlus 8 had er juist alles aan gedaan om een gehele voorkantvullend scherm te hebben door een motortje in de telefoon toe te voegen die de selfiecam omhoog duwt. Dat gaat eruit. Daarnaast wil OnePlus dat we allemaal gaan gamen en daarom voegt het een chipset toe die zware taken en multitasken goed kan ondersteunen, namelijk de Snapdragon 855 Plus.

MobileMobile

Natuurlijk weten we nog helemaal niets zeker: het is eerst afwachten of de grootheden in de smartphone-industrie inderdaad die kant opgaan. Oppo komt sowieso in de komende drie maanden met een nieuw vlaggenschip genaamd Find X2. En dan is er ook nog de Motorola Razr 4 en meer… We wachten het af. Wat wél zeker is, is dat wij helemaal klaar zijn voor de smartphones van 2020!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.