Netflix

Vijf aankomende Netflix-series waarop we niet kunnen wachten

Netflix heeft ons al wat prachtige series gebracht dit jaar, waaronder The Circle (ja, doe maar alsof je het niet kijkt), Feel Good en Night on Earth. Heerlijk! Maar er komt ook nog een heleboel aan. Er zijn tientallen Netflix-series aangekondigd die dit jaar van start gaan. We noemen er vast vijf waarop we niet kunnen wachten.

1. The Innocence Files

Als je bloed ook zo keihard begon te koken bij de serie When They See Us, dan zal je hart helemaal in duizend stukken breken bij The Innocence Files. In deze serie worden acht verhalen verteld van mensen die ten onrechte in de gevangenis kwamen te zitten. Er is een organisatie in Amerika die zich over deze zaken buigt en vanaf 15 april kun je zien hoe dat Innocence Project te werk gaat. Ongetwijfeld een zware docureeks om naar te kijken, maar we denken dat het je tijd en aandacht meer dan waard zal zijn.

2. Too Hot to Handle

Een beetje vreemde overgang, maar er komt binnenkort ook weer een fijne slechte datingserie naar Netflix. Laatst konden we zien hoe mensen zonder elkaar te hebben gezien na een paar gesprekken al aanzoeken deden en vervolgens al dan niet gingen trouwen. Too Hot To Handle pakt het juist anders aan: het is een soort Temptation Island waarbij je je handjes moet thuishouden. Lullig, want het speelt zich af met allemaal knappe singles op een tropisch eiland. Elke aanraking betekent dat er geld van het prijzengeld verdampt, dus de gemoederen zullen hoog oplopen tussen de singles. Iets dat sowieso natuurlijk al gebeurd met zoveel persoonlijkheden in zulke hitte. Vanaf 17 april op Netflix.

MobileMobile

3. The Eddy

Niet iedereen draait warm van het woord musical, maar als je terugdenkt aan Baz Lurhmanns The Getdown, waar de schrijfster van dit artikel zelfs een kleine tattoo van heeft, dan weet je dat musical echt niet zo, eh, overdreven hoeft te zijn. Denk ook aan La La Land, wat natuurlijk een geniale film is. Je hebt geluk: Damien Chazelle, de man die La La Land schreef én regisseerde, heeft voor Netflix The Eddy gemaakt. Ook hier gaat het weer om een jazzpianist, maar ditmaal eentje waarvan de vriendin in de huisband zit van de club die hij er ook nog bij runt. De gemoederen zullen hoog oplopen, en waarschijnlijk krijgen we daar lekker jazzy muziek bij. 8 mei kun je het zien, op Netflix.

4. Alice in Borderland

Mocht je denken dat deze serie draait om een Disney-personage dat last heeft van een borderline persoonlijkheidsstoornis, dan heb je het mis. Alice in Borderland is een live action serie gebaseerd op een manga (Japans stripboek). Hara Aso maakte een survival thriller die nu tot een serie wordt omgevormd voor Netflix. Alice in Borderland gaat over Alice, een gameverslaafde jongen die er verder nogal met de pet naar gooit in het leven. Als hij ineens in een soort alternatieve versie van Tokio terechtkomt met zijn twee vrienden, ontdekt hij dat hij steeds aan spellen moet meedoen om uit deze vreemde wereld te komen. Het is nog onbekend wanneer deze reeks naar Netflix komt dit jaar.

5. Into the Night

Ook van Into the Night weten we nog niet wanneer deze naar Netflix komt, maar het feit dat het science fiction is en zich deels in België afspeelt, dat is natuurlijk wel erg interessant. De producent van Netflix-series Narcos en Scandal (Jason George) is aan boord. Niet letterlijk hopelijk, want deze serie gaat over een vliegtuig vertrekkend uit Brussel vol met verschillende passagiers die allemaal een soort extreme zonsverduistering proberen te ontlopen. De zon blijkt namelijk ineens alles te doden en deze passagiers hopen met hun vliegtuig zo snel mogelijk in het westen te zijn, waar het nacht is. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.