Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ vs Google Pixel 7A

Vergelijking: Google Pixel 7A vs. Xiaomi Redmi Note 12 Pro+

Ben je op zoek naar een nieuwe Android telefoon van ongeveer 500 euro? Misschien is je oog dan al gevallen op de Google Pixel 7A en de Xiaomi Redmi Note 12 Pro+. De telefoons lijken op papier behoorlijk op elkaar, dus…. welke kies je? TechGirl Anke testte de twee concurrerende telefoons, zodat je naast de specificaties, ook een keuze kunt maken op basis van haar gebruikservaring.

Eerst maar even over die specificaties dan, liggen die echt zo dicht bij elkaar?

Kijk en oordeel zelf.

Google Pixel 7AXiaomi Redmi Note 12 Pro+
Beeldscherm6,1 inch, OLED display
2400×1800 pixels
6,67 inch, AMOLED display, 2400×1080 pixels
Refresh rate90Hz120Hz
Camera’s achterzijdePrimair
64 MP (f/1.9), 4K video’s 60 fps, Dual Pixel PDAF, OIS

Ultragroothoek
13 MP, (f/2.2) 120°
Primair
200 MP (f/1.65), full hd video’s 30 fps

Groothoeklens
8 MP, (f/2.2)

Macrolens
2 MP (f/2.4)
Camera’s voorzijde13 MP (f/2.2) 95°16 MP (f/2.4)
ProcessorGoogle Tensor G2
Titan M2 security coprocessor
MediaTek Dimensity 1080
Octo Core
RAM8GB8GB
Opslagruimte128GB256GB
Batterij4385 mAh, 18W snelladen, kan ook draadloos opladen op 7,5W5000 mAh, 120W snelladen, kan niet draadloos opladen
Grootte15,24 x 7,29 x 0,9 cm16,29 x 7,6 x 0,9 cm
Gewicht193 gram211 gram
KleurenSea, Charcoal, Snow, Coral Arctic White, Iceberg Blue, Obsidian Black, Trend
Adviesprijs€509,-€499,-

Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ lijkt krachtiger…

Als we de specificaties met elkaar vergelijken, lijkt de Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ de betere keuze, want: goedkoper en toch krachtiger dan de Google Pixel 7A. Maar wat zeggen cijfers nou helemaal? De afgelopen weken testte ik de twee telefoons naast elkaar en kwam tot de volgende conclusies…

Design

Over smaak valt niet te twisten (zegt men), maar als ik mijn persoonlijke voorkeur moet volgen, kies ik toch voor de Pixel 7A ten koste van de Redmi Note 12 Pro+. Beide telefoons zijn gemaakt van kunststof met een metalen afwerking langs de rand en bij de camera’s. Dat kunststof wordt niet door iedereen gewaardeerd, maar to be honest heb ik daar nooit zoveel problemen mee. De Pixel 7A is net wat kleiner dan de andere Android telefoon, zowel in de lengte als in de breedte, en ik vind het ook prettiger hoe het scherm van de Pixel is geïntegreerd in de behuizing. Het beeldscherm van de Xiaomi telefoon steekt een stukje uit, daardoor krijgt het een hoekige vorm, en dat houdt minder lekker vast.

Snelheid & besturingssysteem

De Google- en Xiaomi telefoon werken nagenoeg even snel, draaien allebei op Android 13, maar zien er absoluut niet hetzelfde uit in dat opzicht. Xiaomi heeft namelijk gekozen om zijn eigen sausje er overheen te gooien (zoals zoveel telefoonfabrikanten doen). Aangezien Android van Google is, vallen de verschillen daardoor enorm op. Google heeft ervoor gekozen een hele cleane telefoon op te leveren. Dat is iets waar ik altijd wel enthousiast van word, maar als ik wat kritisch naar mijn eigen voorkeuren kijk, moet ik bekennen dat de Android versie met Xiaomi-skin eigenlijk ook niet zo verkeerd is. De bediening blijft intuïtief, de voor-geïnstalleerde apps kun je er ook gewoon weer vanaf halen (als ze je niet bevallen). Beide toestellen scoren prima op dat vlak.

Een belangrijke kanttekening is dat de telefoons wat warm kunnen worden bij intensief gebruik. Iets om goed over na te denken als je een hardcore telefoongebruiker bent.

Camera’s

Op papier lijkt de Xiaomi oppermachtig aan de Google telefoon. Maar toch is het altijd belangrijk om verder te kijken dan het aantal pixels wat een telefoon heeft. Maakt de fabrikant zijn belofte wel waar?

Batterij

De twee telefoons zijn allebei sterk genoeg om het een dag vol te houden op één oplaadbeurt, soms lukte twee dagen ook bij wat minder intensief gebruik. De Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ is daarbij toch wel de krachtigere van de twee. Dat merk je niet alleen in het aantal procenten batterij wat je overhoudt aan het einde van de dag, maar ook aan de oplaadsnelheid van het toestel. Binnen 20 minuten heb je de Xiaomi telefoon weer (bijna) helemaal gevuld. De Google telefoon doet daar zo’n 2 uur over, een enorm verschil. Dat de Pixel 7A wél draadloos kan opladen en de Xiaomi telefoon niet… dat maakt me niet zoveel uit. Ik ben sowieso nooit een fan geweest van draadloos opladen, omdat het dan nóg langer duurt.

Prijs

De adviesprijs van de Google- en Xiaomi telefoon ontloopt elkaar maar een tientje, de daadwerkelijke verkoopprijs ligt veel verder uit elkaar. De Pixel 7A kost op dit moment (11 juni 2023) nog steeds rond de 500 euro. De Redmi Note 12 Pro+ is qua prijs al flink gezakt; je betaalt gemiddeld nog 350 euro voor de telefoon. Die 150 euro, dat kan gebruikers over de streep trekken om toch voor Xiaomi te kiezen.

Conclusie

Iedereen gebruikt eigen criteria om een keuze te maken voor een bepaalde telefoon. Vind je bovenstaande criteria nou ook belangrijk, en wil je weten wat ik zou kiezen? Ik denk dat ik toch voor de Xiaomi telefoon zou gaan. Een lastige keuze, want het design kan je gebruikservaring maken of breken… De Google Pixel 7A vind ik prettiger in de hand liggen. Maar tja, als dat de doorslaggevende factor moet zijn. Wat je ermee kan, is wat mij betreft net even belangrijker.

Doe er je voordeel mee. Ik ben benieuwd naar jouw keuze!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.