Ben je op zoek naar een hoofdtelefoon voor het forenzen tussen huis en werk? Of tussen studie en werk? Dan wil je er natuurlijk wel een beetje leuk bijlopen. Het liefst met een hoofdtelefoon die enigszins bij jouw outfit past. Het Zweedse Urbanista meent het perfecte item daarvoor te hebben ontworpen. Tijd dat ik hierover mijn ervaringen deel in deze Urbanista Seattle review.

Vooraf even dit…

Wie mij inmiddels wat langer kent, weet dat ik mijn tech carrière begon als een hifi journalist. Hifi als in: kwalitatief goede luidsprekers en audio apparatuur. En als je eenmaal op zo’n hifi manier naar muziek bent gaan luisteren, dan laat je dat niet meer los. Kritisch ben ik daarom op elk geluidsapparaat dat in mijn handen komt. Dat ga je ook in deze Urbanista Seattle review lezen.

Design

De Zweden zetten hun product neer als een echt lifestyle brand. De focus bij deze hoofdtelefoon ligt dan ook bij het design en de looks, zo vertelden ze me. Met dat in het achterhoofd vind ik de Seattle wat ‘gewoontjes’ ogen. Nu heb ik de compleet zwarte variant in handen gekregen en weet ik dat er ook een roze variant is met witte oorkussens, maar toch. Als dit het speerpunt van je product is, vind ik dat hier meer variatie in had mogen zitten. Verwisselbare oorschelpen bijvoorbeeld, zodat je het naar je eigen smaak kunt samenstellen.

Qua design sluit de Urbanista Seattle goed aan op mijn hoofd. De schelpen zijn op de juiste hoogte af te stellen. Hij klemt iets te hard op mijn oren, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat dit wel vaker het geval is met mij en on-ear hoofdtelefoons. Dat zullen we maar even door de vingers zien, zeg maar.

Leuk aan deze hoofdtelefoon is dat er ook een draadloze variant van de Seattle is. Het was even zoeken hoe ik deze moest bedienen, maar als snel raak je ‘per ongeluk’ de oorschelp aan en merk je dat dit het volume hoger zet of dat het een song skipt. De ingebouwde microfoon-optie is ook een toegevoegde waarde aan dit model, waarbij je lekker kunt bellen met de hoofdtelefoon nog op.

Geluidskwaliteit

De Urbanista Seattle heeft een frequentiebereik van 20 tot 20.000 Hertz. Dat is een redelijk bereik, maar luisterend naar het geluid vond ik het wel enigszins statisch overkomen. De hoogste noten van Adele klonken niet zoals ik dat bij andere review-samples hoor. Er was wel genoeg focus voor de bas en het geluid was warm genoeg naar mijn smaak.

Prijs

De draadloze Seattle schaf je aan voor net geen 100 euro. Een uitstekende prijs voor een hoofdtelefoon van dit kaliber. Neem je de bedrade variant, dan ben je zelfs tot 40 euro goedkoper uit.

Conclusie

Wil je een duurzame hoofdtelefoon voor net geen 100 euro, dan ben je bij Urbanista aan het goede adres. De draadloze versie kan tot wel 12 uur achtereen spelen en is prettig te bedienen. Hou je van basic black of juist van girly pink? Dan kun je hem gerust op je wishlist zetten. De waarheid gebied wel te zeggen dat ik betere hoofdtelefoons heb gezien en getest. Daarvoor betaal je dan enkele tientjes extra.

Succes met jouw eigen keuze!

Urbanista Seattle review - hoofdtelefoon die focust op style
Design6.5
Comfort7
Gebruiksgemak9.5
Geluidskwaliteit7.8
Batterij7.3
Prijs9.5
7.3Totale score

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.