waterproof camera

Top 3 waterproof fotocamera’s

Je body is bikiniproof en de vakantie staat geboekt. Nu alleen nog een camera voor een onderwater fotoshoot. Maar welke waterproof fotocamera is er eigenlijk het beste? Ik zocht het even voor je uit.

  1. Nikon Coolpix AW 130

Je kan maar liefst 30 meter duiken en prachtige foto’s maken met de Nikon Coolpix AW 130. De camera heeft een stevige grip en kan tegen een stootje. Er zit een map, digitale compass, barometer, altimeter en GPS systeem in de camera zodat je altijd weet waar je bent en waar je de foto gemaakt hebt.

Om mooie foto’s te maken heeft de Nikon Coolpix AW 130 een 16-megapixels CMOS sensor en 24-120mm lens. Er zit een 5x optische zoom in met 10x Dynamic Fine Zoom zo kan je dus die prachtige vis ook nog vastleggen. Waarschijnlijk heb je ook niet een vaste hand onder water en daarom zit er een sterke vibratiereductie in de camera, zodat je foto’s haarscherp blijven. Heb je een mooie foto gemaakt, dan kan je deze meteen delen met je vrienden dankzij de Wi-Fi en NFC connectiviteit. Naast foto’s maken, kan je met deze camera ook HD films maken.

De camera is verkrijgbaar in 5 verschillende stijlvolle kleuren waaronder een camodesign voor de echte avonturier! De Nikon Coolpix AW 130 is verkrijgbaar vanaf €319,-

  1. Panasonic Lumix DMC-FT5

Heb je eindelijk de stoute schoenen aangetrokken om te duiken dan kan je tot 13 meter met de Panasonic Lumix DMC-FT5 onder water. Droom je ervan om de Mont Blanc te beklimmen, dan kan je deze camera meenemen (zolang het niet harder gaat vriezen dan 10 graden onder nul). Wil je een coole selfie terwijl je aan een cliff hangt (niet aan te raden zonder safety belt) dan heb je een handige Lumix remote app waarmee je foto’s kan maken van grotere afstanden.

Heb je de foto gemaakt maar kan deze nog wel wat persoonlijke touch gebruiken, dan staan er 12 creatieve filters ter beschikking. Het is ook mogelijk om Full HD opnames te maken met een hand doordat de handbewegingen en trillingen worden gecorrigeerd. Dankzij WiFi en NFC deel je de foto’s zo met je social netwerk.

De Lumix DMC-FT5 bevat ook een GPS, hoogtemeter, barometer en kompas en is verkrijgbaar vanaf €279,- in vier verschillende kleuren.

  1. FUJIFILM FinePix XP80

Lekker waterskiën terwijl je gefilmd en gefotografeerd wordt, want jij houd van actie en wilt dat graag delen met je vrienden! De FUJIFILM FinePix XP80 kan dit prima aan. De sterke camera is stof, water, kou en schokbestendig. Voor de duikers onder ons kan de camera tot 15 meter diep mee en de camera is schokbestendig tot een 1,75m hoogte.

Dankzij de Action Cam functie, met optioneel verkrijgbaare groothoek adapter, kan je Full HD video opnames en foto’s maken zonder je handen te gebruiken. De standaard lens is 28-140mm met 5x optische zoom en 16,4 Megapixel sensor. Dankzij Ultra High Speed stand kan je stopmotion foto’s maken van maar liefst 60 beelden per seconden (je resolutie word dan wel 2 megapixels minder). Er zit een optische beeldstabilisator in en je hebt keuze uit 11 creatieve fotofilters. De net gemaakte foto’s deel je via WiFi of via de FUJIFILM Camera Remote App waarmee je de camera ook kan bedienen.

De FUJIFILM FinePix XP80 is verkrijgbaar vanaf €199,- in drie verschillende kleuren.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.