Stijlvolle babyfoon getest: Luvion Essential Limited Edition

Stijlvolle babyfoon getest: Luvion Essential Limited Edition

Een zoektocht naar een fijne babyfoon kan lastig zijn. Er zijn veel babyfoons om uit te kiezen. Er zijn varianten met en zonder WiFi en ook qua uiterlijk lopen de opties flink uiteen. In dit artikel lees je onze review van de Luvion Essential Limited Edition. De best geteste babyfoon van 2020 én een stijlvol model dat niet misstaat in je babykamer. Lees je mee?

De Luvion Essential Limited Edition is een speciale variant van de reguliere Luvion Essential. Deze babyfoon met camera staat in meerdere top 3 beste Luvion babyfoon lijstjes en is het meest gewaardeerd op Bol.com. Wij begrijpen wel waarom! De prijs/ kwaliteit verhouding is top voor wat de babyfoon kan én hij ziet er ook nog eens mooi uit. We nemen je mee in onze bevindingen.

In het kort

  • Mooie houtlook voor sjieke en unieke look & feel
  • Gecodeerd signaal; een veilige verbinding en storingsvrije connectie
  • Scherp nachtzicht (tot 5 meter)
  • Eenvoudig in te stellen volume en gevoeligheid
  • Batterijen-leeg waarschuwing en buiten-bereik waarschuwing
  • VOX functie activeert de babyfoon bij geluid
  • Geluidsindicatie door led-lampjes
  • Ingebouwde slaapliedjes

In de test

What’s in the box? De Luvion Essential Limited Edition komt met een monitor, de camera, twee adapters en een setje schroeven. Ook vind je er een gebruiksaanwijzing.

De installatie van de camera en monitor gaat gemakkelijk: het is simpelweg plug and play en even de monitor aan de camera koppelen (pairen, gaat simpelweg via knopjes). Ik moet hierbij aangeven dat dit laatste, het koppelen van beide units aan elkaar, al voor mij was gedaan met het reviewitem, dus dat heb ik zelf niet ondervonden of getest.

Camera

Op de fysieke camera zelf vind je een microfoon, een temperatuurmeter en een lichtsensor. Het ‘ronde balletje’ (de camera zelf) is gemakkelijk in allerlei kijkhoeken te monteren. Met de schroevenset, die je in de doos vindt, hang je de camera op.

Voordeel is het lange snoer van 2 meter: je hoeft in de babykamer dus niet per se dichtbij een stopcontact te zitten om de camera te kunnen gebruiken. Let er wel op dat je kindje niet bij de kabel kan komen en zorg ervoor dat de kabel zeker zo’n 30 cm (of meer) van het bedje af is. Oudere kindjes die veel bewegen kunnen hiermee spelen en zich mogelijk verstrikken (of erger).

Monitor (ouderunit)

De monitor heeft een 3.5″ kleurenscherm, bovenop een aantal knopjes en aan de rechterkant van de monitor een knop voor het menu. Daaronder zit de geluidsbox. De monitor, de ouderunit dus, heeft een oplaadbare batterij en hoeft dus niet altijd aan de stroom te zitten om aan te staan. De batterij gaat niet súperlang mee, vooral niet als je het scherm continu actief hebt. Bij het instellen van de VOX functie gaat de batterij vanzelfsprekend langer mee.

Op het beeld van de monitor zie je het beeld van de camera (tot 4 camera’s uit te breiden). Overdag is het beeld prima, dus bij daglicht of het licht van het kamertje. Door de lichtsensor op de camera springt de babyfoon automatisch op night vision. Dit moet tot 5 meter scherp zijn; in de test was het nog geen 2 meter en daarbij is het beeld kwalitatief goed. Niet van die pixels die her en der samen een persoon vormen, maar echt duidelijk het neusje en de oogjes (die dicht zijn) in beeld. Wel afhankelijk van hoe je kindje ligt en of ‘t vanaf de camera te zien is, natuurlijk. Je kunt optioneel het beeld nog (digitaal) inzoomen.

Op het scherm van de monitor zie je de temperatuur van de ruimte. Je kunt een temperatuuralarm instellen; handig! Als de temperatuur boven of onder een bepaalde (door jou ingestelde) temperatuur komt, dan gaat er een alarm af.

Extra’s

De Luvion Essential Limited Edition kent ook een ‘feedtimer’; oftewel een timer voor voedingen. Hiermee stel je een alarm in voor bepaalde tijden (bijvoorbeeld om de 4 uur). Dat kan een handige feature zijn in de eerste paar weken na de geboorte, maar dat is ieder voor zich. Je kunt natuurlijk ook je kindje voeden op verzoek. Zelf sla ik deze functie dan ook over, maar voor wie het prettig vindt is het handig dat het ingebouwd is.

Met de ‘VOX functie’ heb je ‘s nachts (of wanneer je maar wilt) het beeld op zwart, tenzij je kindje geluid begint te maken. Het scherm reageert door aan te springen; zo zie je meteen je kindje. De gevoeligheid van de VOX-functie is in te stellen. Dat heet in de app VOX sensitivity: high, medium of low.

De terugspreekfunctie biedt digitaal contact tussen je kindje en jou; je kunt vanuit de ouderunit direct tegen je kindje praten. Het geluid is hoorbaar vanuit de babyfoon-camera.

Slaapliedjes op babyfoon

Er zitten drie slaapliedjes op de babyfoon. De slaapliedjes die er op zitten, werken niet bij onze baby. Maar dan moet ik ook aangeven: geen enkele babyfoon die wij in handen hebben gehad met de functie van muziekjes werkt hier. Dat is dus afhankelijk van je kindje, maar het is wel erg fijn dat de functie er op zit. Wil je op afstand, via de babymonitor, een slaapliedje afspelen in de kamer van je kindje, dan kan dat met de Luvion Essential Limited Edition. Klein nadeel; het knopje voor de slaapliedjes is het eerste knopje bovenop de camera; dat maakt dat je ‘s nachts in het donker goed moet voelen welke knop je aanraakt, zodat je niet per ongeluk een slaapliedje afspeelt.

Luvion Essential Limited Edition kopen

Wil je de Luvion Essential Limited Edition kopen? De Luvion Essential Limited babyfoon met camera en monitor is via bestekeuzebabyfoon.nl te koop voor 159,- euro. Luvion Essential Limited Edition is qua tech, werking en specificaties volledig gelijk aan de reguliere Luvion Essential babyfoon. Het enige verschil is dus het stijlvolle uiterlijk; wit met houtlook. Ohja, en de prijs ligt een tiental euro’s hoger dan bij de reguliere babyfoon. Ga je voor een mooie babyfoon die goed werkt, dan kan deze Luvion Limited Edition zeker wat voor jou zijn.

👶 Voor alle mama’s-to-be en mama’s is er nu het TechGirl dossier ‘Mama & Baby’. Hier vind je alles over tech, gadgets en lifehacks voor (aanstaande) moeders. Recensies, vlogs, artikelen en meer!

Stijlvolle babyfoon getest: Luvion Essential Limited Edition
Kwalitatieve, stijlvolle babyfoon
Pluspunten
Stijlvolle babyfoon
Beeld en geluid kwalitatief goed
Temperatuuraanduiding
Monitor draadloos te gebruiken (op batterijen)
Camera in allerlei posities te plaatsen
Beveiligde babyfoon verbinding
Minder positief
Knopjes op de monitor liggen dicht bij elkaar
Camera niet op afstand te draaien (al lijkt dat wel zo als je de babyfoon voor 't eerst in handen hebt)
Babyfoon niet via WiFi en een app te gebruiken, dus als je dat zoekt is dit niet jouw keuze
8.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.