Skagen Falster 3

Skagen Falster 3: daar is niks vals aan

Een smartwatch kopen blijft een beslissing die je goed moet overwegen. Niet in de eerste plaats omdat het een dure aanschaf is, maar ook omdat er veel keuze is. Het is een keuze die vaak samenhangt met welke telefoon je hebt, maar ook met je levensstijl. Zelfs de vraag of je er enkel mee kan zwemmen of ermee kunt diepzeeduiken, kan zomaar uitmaken. Is Skagen Falster 3 een goede keuze?

Skagen Falster 3; elke keer als ik het zie staan op mijn smartphone, dan denk ik, ‘is het nep’? False? Maar nee, het Scandinavische merk wil gewoon extra tonen hoe trots het is op zijn afkomst: Falster is een Deens eiland. Waar zijn ze in Scandinavië om bekend? Juist, design. Dat zit met Falster 3 helemaal goed. Vaak zijn smartwatches enorm lomp, zeker voor vrouwenpolsen. Ook bij deze is het scherm vrij groot (1,3 inch OLED) waardoor hij misschien net over je polsen heen valt.

Skagen Falster 3

Gunmetal

Wat mij enorm bevalt is het bandje. Ons reviewmodel heeft de roestvrijstalen band (Gunmetal Gauge Mesh) en die zit erg lekker. Mijn huid gaat er in ieder geval een stuk beter mee om dan met een leren bandje. Het ziet er mooi uit, het is vrij flexibel en tot slot geeft het het horloge ook een beetje extra gewicht en een luxe uitstraling. Plus, je kunt hem makkelijk zelf verstellen. Er kleeft echter wel een nadeel aan: staal op je laptop is niet zo prettig, dus ik heb hem als ik artikelen schrijf vaak af.

Skagen Falster 3

Nou, de binnenkant dan. Ook dat is iets om blij van te worden, want de Skagen Falster 3 draait op Wear OS, het Android-besturingssysteem voor smartwatches. Dat draait heel goed, mede dankzij de Snapdragon Wear 3100-processor en zijn 1GB werkgeheugen. Het horloge werkt snel en je swipet makkelijk door de menu’s heen. Deze smartwatch staat je toe allerlei apps te installeren, waardoor je bijvoorbeeld WhatsApp-berichten kunt lezen op je pols. Je kunt er dankzij de speaker zelfs telefoongesprekken mee voeren, alsof je een soort detective bent.

MobileMobile

Als dat nog niet overtuigend genoeg is, dan misschien de gezondheidsmogelijkheden. Je slaap wordt bijgehouden, maar ook je hartslag en zelfs je hardlooprondje dankzij de ingebouwde GPS. Als je een gezondere levensstijl wil, of simpelweg wil opscheppen over je sportprestaties, dan is dit horloge waarschijnlijk je beste vriend. Al moet je het natuurlijk nog wel allemaal zelf doen. Handig om te weten: regen of spetters zijn oké voor deze smartwatch, maar ga er liever niet mee in bad of zwemmen. 

Skagen Falster 3

Dat is een klein nadeel, maar overkomelijk. Wat ik een groter nadeel vind, dat is de batterijduur. Dan ben je net lekker klaar om te gaan hardlopen, en dan is hij eigenlijk al bijna leeg. Die GPS helpt daar zeker niet bij, want die vreet natuurlijk accu. Maar ja, vergelijk je deze batterijprestaties met bijvoorbeeld die van Huawei’s slimme horloge, dan is het eigenlijk onacceptabel: je kunt er vaak maar twee dagen mee doen en dan moet hij echt weer opladen. Ik vind ook dat hij het niet op een prettige manier weergeeft, waardoor je het gevoel hebt altijd achter de feiten aan te lopen. Plus, een horloge moeten opladen is altijd vervelend: je moet hem immers afdoen en dan stopt het meten. Vaak vergeet je hem dan weer om te doen. Weer een uur voor niks gesport! 

Grapje natuurlijk, maar ik zit in een tweestrijd als het om deze smartwatch gaat. Hij ziet er geweldig uit, het besturingssysteem is fantastisch, je wordt er lekker door gemotiveerd en er zijn ook gigantisch veel watchfaces te kiezen. Tegelijkertijd is het een smartwatch die per week toch ook erg veel uren buiten je pols spendeert, in zijn lader. Dat is toch een beetje gek voor zo’n sportief ding.

Skagen Falster 3

Skagen Falster 3
Pluspunten
Minder positief
7.3
Skagen Falster 3 smartwatch

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten