Sennheiser oordopjes Laura

Sennheiser CX review: fantastische, maar houterige oordopjes

Wat vind jij belangrijk in oordopjes? Meestal zal het gaan om geluid en batterijduur, maar aan de andere kant wil het oog ook wat. Je wil niet een soort Shrek lijken of met oordopjes lopen die steeds uit je oor worden getorpedeerd als je je mondkapje afdoet. Sennheiser CX-in-ears balanceren precies op die lijn.

Veel mensen gebruiken binnenshuis nu oordopjes: omdat ze kinderen hebben en moeten thuiswerken, omdat ze geen afleiding kunnen gebruiken of simpelweg om niet hardop videomeetings te hoeven doen. Ben je thuis, dan zijn de Sennheiser CX’s perfect. Ga je naar buiten, dan vind ik ze wat onhandig.

Sennheiser oordopjes

Shrek-gevoel

Ze zijn enerzijds onhandig omdat ze door hun vorm snel kwijtraken. Ik heb meerdere malen gehad dat ze verstrikt raken in mijn haar of dat ik ze dus lanceer bij het afdoen van mijn mondkapje. Ook vind ik het ontwerp qua look niet fantastisch. Deze oordopjes zijn namelijk niet zo subtiel, waardoor ik toch een beetje dat Shrek-gevoel krijg.

Dat is jammer, want deze oordopjes zijn geweldig. Je hoeft ze maar aan te raken om iets te overleggen met de Google Assistent of je muziek te pauzeren. Verder is het geluid fenomenaal. Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik wel van een diepe bass hou en deze Sennheiser CX bieden precies dat. Ook als ze juist de hoogte in moeten qua geluid, weten ze hier perfect mee om te gaan. 

Ook viel het me op dat de batterijduur enorm goed is. Ze gaan 9 (!) uur mee op één keer opladen en met de case kun je daar in totaal 27 uur van maken. Ook als je ze een paar weken in de case laat zitten, dan nog doen ze het gewoon als je ze weer indoet. Geweldig: zo zijn ze dus wel dat geweldige reismaatje. 

Sennheiser oordopjes

Sennheiser CX-oordopjes

Deze oordopjes zijn heel goed van kwaliteit en dat merk je in de prijs: je bent er wel 129 euro aan kwijt. Toch is dit het zeker waard. Als ik kijk naar andere oordopjes die ik heb gereviewd en wat hun prijzen zijn, dan denk ik dat Sennheiser CX juist een enorm goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. Het is alleen jammer dat ze dus qua vorm en uiterlijk niet zo heel gestroomlijnd zijn, waardoor je ze sneller kwijt bent en dat is natuurlijk het laatste dat je wilt.

Deze oordopjes hebben één ding niet en dat is geluidsonderdrukking. Spijtig, want als er iemand besluit om tijdens het volledige opstijgen van je vlucht hardop te gaan bellen (ja, zelfs tot het bordje stoelriemen vast uitging!), dan kun je je daar niet in stilte aan ergeren. Wel kun je in de app van Sennheiser zorgen dat je je oordopjes zo instelt dat ze klinken zoals jij dat prettig vindt, maar ook hoe ze reageren op je aanrakingen. Perfect! 

Sennheiser oordopjes

Tegenstrijdig

Kortom, deze oordopjes zijn tegenstrijdig. Ze missen wel een belangrijke functie zoals geluidsonderdrukking, maar het geluid is daarentegen zo goed dat ze je ze dat niet kwalijk neemt. De accuduur is hierdoor ook geweldig, maar je lanceert ze door hun ontwerp snel uit je oren door hun wat bonkige vorm. Wel valt de prijs mee: je hebt echt goede oordopjes voor een redelijke prijs. Wil je trouwens wel per se actieve ruisonderdrukking, zorg dan dat je voor de Plus-variant gaat. Die zijn duurder, maar bieden wel die functie. Let wel, dat gaat waarschijnlijk ten koste van je accuduur.

Sennheiser oordopjes Laura
Pluspunten
Geweldige geluidskwaliteit
Een zeer goede accuduur
Goede prijs-kwaliteitverhouding
Minder positief
Ontwerp is niet zo mooi
Geen geluidsonderdrukking
8.7

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.