witte casetteband

Sennheiser CX Plus True Wireless: zijn dit de ultieme oordopjes?

Toen TechGirl Laura Jenny vorig jaar de Sennheiser CX-oordopjes mocht reviewen, was ze erg positief. Het zijn qua geluid, batterijduur en functionaliteit excellente oordoppen. Toch miste ze een mooi design en ruisonderdrukking. Nu stormt het in Nederland niet altijd zo zoals op maandag het geval was, maar zeker op de fiets kan een klein beetje wind al zorgen dat je je muziek onnodig op het hoogste volume zet. Niet zo goed voor je gehoor. Gelukkig zijn er ook Sennheiser CX Plus True Wireless-oordopjes mét ruisonderdrukking.

Het verschil in prijs is wel groot: de gewone zijn rond de 75 euro, terwijl je voor de ruisonderdrukkende variant toch al gauw kijkt naar 125 euro. Dat is dure noisecancellation, kun je stellen, maar je krijgt er ook wel iets meer voor. Het design is niet heel anders, alleen is de Plus-variant glanzend aan de bovenkant. Het oplaaddoosje lijkt erg op die van de andere oordopjes en verder zijn de in-ears ook qua design hetzelfde. 

Shrek is back

Ik blijf het een beetje Shrek-achtig vinden en ze zitten nog steeds vast in mijn haar. Inmiddels heb ik meerdere oordopjes getest en moet ik zeggen dat deze oordopjes van alle varianten wel het minst snel in haar, sjaals en mondkapjestouwtjes kwijtraken. Ik had ze graag subtieler gehad, of bijvoorbeeld in een andere kleur, maar ze zitten verder wel goed in het oor. Je voelt bijna niet dat je ze in hebt, dus dat is erg positief.

De ervaring van muziek, podcasts of meetings luisteren via deze oordopjes is en blijft geweldig. En dat is uiteindelijk nog steeds de belangrijkste reden om voor bepaalde oordopjes te kiezen. Het geluid klinkt rijk, de bass is diep en elke keer word ik weer enorm blij als ik ze in mijn oren prik. Voor mijn gevoel geven ze het type muziek waar ik van hou perfect weer (hiphop, afro, rnb, rock, pop voornamelijk).  

Natuurlijke besturing

Wat ik ook heb gemerkt, is dat het verschil in vergelijking met andere oordopjes erg groot is in besturing. Soms moet je vooral veel tikken, andere oordopjes kunnen ook swipen. Deze exemplaren zijn van het tikken en zijn wat mij betreft van alle oordopjes het meest natuurlijk in besturing. Ook zijn ze enorm snel. Dankzij de draadloze Bluetooth 5.2-verbinding hoef je niet lang te wachten als je bijvoorbeeld een nummer skipt. Ook het pairen met je telefoon is in een handomdraai gefikst.

De batterijduur van de gewone Sennheiser CX True Wireless-oordoppen zijn 9 uur op één keer laden en 27 uur met laadcase. Deze oordopjes hebben natuurlijk die noise cancellation, waardoor ze niet méér batterijduur bieden. Toch is het ook niet veel minder: 8 uur en 24 uur. De oplaadcase is wel erg groot, waardoor je niet de kans hebt dat mensen denken dat je een tampon of sekstoy in je hand hebt, maar het nadeel hiervan is dat je ze niet kwijt kunt in je broekzak of in een clutch. 

Sennheiser CX Plus True Wireless

Toch moet ik zeggen: meestal heb ik een rugtas bij me of laat ik de laadcase zelfs thuis (al heb je dan wel eerder de kans dat je de losse oordopjes kwijtraakt). Als ik bijvoorbeeld naar zumba ga, dan fiets ik er naartoe met mijn oordopjes in. Ik doe ze dan tijdens het sporten in mijn jaszak en onderweg naar huis kan ik gewoon weer luisteren. Thuis gaan ze weer in de oplaadcase. Dat werkt prima. En voor grotere trips gaat hij gewoon in een vakje in mijn rugtas. Erg handig om deze comfy oordopjes met hun geweldige muziekweergave altijd bij de hand te hebben.

witte casetteband
Pluspunten
Noise-cancellation
Zitten goed vast in het oor
Veel functies
Minder positief
Het design is niet prachtig

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.