125 Watt adapter

Review van een 125 Watt oplader… is ’t wat?

Opladen: dat doe je het liefst snel en zo min mogelijk. De uitkomst ligt enerzijds aan het apparaat zelf, want niet allen zijn ze even krachtig. Anderzijds ligt dat natuurlijk ook aan de oplader waarmee je het doet. Nu klinkt een 125 Watt oplader behoorlijk powerfull, maarre… is dat het ook? TechGirl Anke nam de proef op de som.

OPPO had het al enige tijd, maar ook Motorola volgt inmiddels met een 125 Watt oplader. Laatstgenoemde levert de charger bij aanschaf van de nieuwe Motorola MOTO X30 en belooft het toestel daarmee binnen 20 minuten te kunnen opladen van 0 tot 100%. Dat klinkt natuurlijk zaligmakend, maar is het dat ook?

125 Watt oplader – is dat echt zo snel?

Absoluut, deze oplader doet wat het beloofd. Ik had voor deze test geen Motorola MOTO X30 voorhanden, maar gebruikte de Motorola Edge 30 Ultra om te zien hoe snel dat opladen eigenlijk ging. Van 0 naar 100% in 22 minuten. Okay, dat is twee minuten langer dan beloofd, maar daarmee is het wel voor de volle 4610 mAh gevuld.

Ik hoor je denken: “Ik gooi alle laders de deur uit, en dit word mijn nieuwe beste vriend”, maar werkt dat wel zo?

Nou, nee.

Deze nieuwe en snelle laadtechnologie is nog niet wijdverspreid te gebruiken, en werkt dus heel goed tussen deze lader en de Motorola MOTO X30, maar zeker nog niet voor alle apparaten.

Technisch verhaal, maar platgeslagen: andere apparaten, zoals bijvoorbeeld je iPad, zijn beveiligd qua laadcapaciteit. Dat is voor je eigen veiligheid. Je kunt deze niet te snel opladen, want dan zou hun batterij in brand kunnen vliegen. Daarom hebben fabrikanten de ‘laadsnelheid’ beperkt.

Heb je dan niks aan deze lader?

Jawel, helemaal in combinatie met de Motorola X30 of Motorola Edge 30 Ultra. Maar ook voor andere apparaten kun je deze lader gebruiken. In de toekomst zullen meer apparaten sneller kunnen opladen, en dan heb jij dus alvast de snelste lader in huis. Bij mijn iPad werd standaard een 20Watt lader geleverd, ondanks het feit dat hij dus maximaal 30Watt kan laden. Deze lader is dus een stuk sneller dan de standaard oplader.

Voor de rest kunnen we heel lang praten over deze oplader, maar dat heeft geen zin. Hij doet wat hij moet doen. Snel opladen. De lader is mat-zwart wat ik zelf heel mooi vind. Hij is wel wat groter dan een gemiddelde telefoonoplader, en daardoor ook iets zwaarder. Maar je kunt hierdoor wel andere opladers thuis laten.

Het enige dat ik persoonlijk jammer vind, is dat er maar één oplaad-aansluiting in zit. Liever had ik er twee gehad, om bijvoorbeeld de telefoon en laptop tegelijk op te laden. Maar wat niet is, kan nog komen. Dit is een mooie eerste stap naar een lader voor al je apparaten, en dat er eindelijk een eind komt aan een tas vol verschillende opladers!

125 Watt adapter
Pluspunten
Laad supersnel op
Minder positief
Nog maar weinig apparaten écht geschikt
7

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.