Schoonmaak spray

Review: Philips schoonmaakhulp is de beste vriend voor kattenvrouwtjes

We kennen het uit sommige robotstofzuigers: de optie om zowel te stofzuigen als te dweilen. Heel handig, want we hebben allemaal wel eens gezien wat een robotstofzuiger met verse uitwerpselen kan doen. Gelukkig kunnen ze moppen. Voor iedereen die zelf het heft in eigen hand wil nemen, biedt Philips nu echter ook een steelstofzuiger- en mop in één. We hebben getest of dit apparaat het inderdaad waarmaakt en waarom hij Aquatrio heet.

Wipwap: kattenluikje open, Snorrie binnen. Heel gezellig dat hij de warmte komt opzoeken, maar vervolgens zit je hele laminaat onder de bruine modderpootjes. Hongerig wandelt hij door naar zijn bakje, waar hij vol overgave nog wat natvoer naast het bakje deponeert voor hij een deel ervan opeet. Eenmaal klaar met eten, kruipt hij naast je op de bank. Hij voelt koud, dus hij kan wel wat warmte gebruiken, maar omdat de winter eraan komt, heb je bij elke aai een flinke dot kattenhaar in je handen. 

Tot zover de first world problems van een kattenvrouwtje op een gemiddelde herfstavond.

Philips Aquatrio Cordless

In TechGirl Laura Jenny’s geval is de kans dat die modderpootjes er morgen nog staan vrij groot. Van “anders blijf ik bezig” tot simpelweg “ja dag, ik zit net”. Er kunnen veel redenen zijn om niet direct in schoonmaakactie te komen, maar de grootste reden om het niet te doen is vaak toch dat het een beetje teveel moeite kost.

Dat valt mee als je de Philips Aquatrio inzet. Dit is een draadloze stofzuiger die ook meteen dienst doet als dweil. En, om je meteen te laten zien waarom het een trio is: hij kan ook nog worden gebruikt als kruimeldief. Erg handig, al heb je door dit huiselijke apparaat bijna geen excuus meer om wel gewoon op de bank te blijven zitten. Het gaat zo makkelijk om hem even te pakken, dat je huis er snel beter uit ziet. Geen kattenpootjes op de vloer, geen haren overal én die etensvlekken zijn ook ineens weg. 

Opladen

Ook zeurt hij niet snel om weer te worden opgeladen. Hij gaat ruim een uur mee en daarmee kun je de meest woningen spic en span maken. Die duur is echter wel afhankelijk van onder andere de stand die je kiest. De Turbo-stand kost het meest energie.

Opladen

Schoonmaakheld

Het is een mooi apparaat, maar je moet er wel ruimte voor hebben in je huis. Vaak moeten dit soort steelstofzuigers worden opgehangen en dat betekent niet dat je hem niet zo makkelijk in een kast gooit. Woon je in een klein appartement, dan neemt deze huishoudelijke held dus misschien wel wat veel ruimte in. Aan de andere kant lost hij dus ook veel voor je op. Je kunt er echt snel even mee schoonmaken en dat zorgt dat je woning snel weer fris is. Je kunt bijvoorbeeld ook stofzuigen en dweilen tegelijkertijd. Dat dweilen werkt met een antibacteriële microvezeldoek die je zo in de wasmachine kunt gooien.

Het is zeker niet alleen een apparaat voor een kattenvrouwtje: ook als je huisdierloos bent, dan heb je veel aan dit apparaat. Dat omgevallen blikje frisdrank, die plant die is gaan lekken of die hagelslagjes die toch nooit allemaal je mond bereiken: er is genoeg om schoon te maken en juist omdat dweilen altijd zoveel voeten in de aarde heeft, wordt dit nu veel makkelijker gemaakt dankzij dit apparaat. 

Het klinkt allemaal fantastisch, maar ik zie ook twee nadelen. Ten eerste vind ik het design niet fantastisch. De grote zwarte elementen gecombineerd met doorzichtige delen die allemaal toch wat lomp gevormd zijn: het is niet een apparaat dat je graag als een soort eyecatcher in je woonkamer zou zetten. Dat hoeft ook niet per se, maar door zijn design voelt deze stofzuiger slash mop toch minder luxe aan. Terwijl het wel een heel luxe apparaat is: hij kan heel veel, doet het heel goed en zorgt dat schoonmaken weer wat leuker wordt.

Bovendien betaal je er ook goed voor: hij kost 849,99 euro (!). 

Stofzuigen en dweilen tegelijk

Hoewel dit zeker een huishoudwonder is, kan ik me voorstellen dat niet iedereen meteen naar de (web)winkel rent. Je moet wel een fanatieke schoonmaker zijn wil je 850 euro neerleggen voor zo’n apparaat. Alhoewel, koop die drie apparaten allemaal maar eens los…Ik denk dat Philips hiermee vooral mensen wil aanspreken die in wat grotere huizen wonen en sowieso wat meer geld te besteden hebben. Iets wat zeker in de huidige economie toch voor veel mensen juist wat verder weg lijkt.

Kortom: wachten dus tot dit apparaat dik in de aanbieding is, want het is absoluut een schoonmaakheld. En, nog beter: het maakt jou een schoonmaakheldin.

Lees op: Hoe handig is een steelstofzuiger?

Schoonmaak spray
Pluspunten
Maakt heel goed schoon
Weet te inspireren om meer schoon te maken
Vele functies in één
Minder positief
Erg duur
Design laat te wensen over
Waar ga je hem ophangen?
8.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.