Review: Huawei Freebuds Pro 2

We leven op dit moment in het tijdperk van de draadloze oordopjes. Er komt steeds meer aanbod in een brede range van prijzen, kleuren en specs. Ook Huawei heeft zijn eigen oordopjeslijn, waar sinds kort de Huawei Freebuds Pro 2 aan toegevoegd zijn. TechGirl Suzanne testte de Huawei Freebuds Pro 2 voor jullie! Heb je na het lezen van deze review nog behoefte aan andere oordopjes tips & reviews? Klik dan even op deze link.

Uiterlijk van de Huawei Freebuds Pro 2

De Huawei Freebuds Pro 2 zijn in drie verschillende kleuren verkrijgbaar, namelijk Silver Frost, Ceramic White en Silver Blue. Zelf heb ik de Silver Blue variant (zie afbeelding), deze kleur geeft een chique en toch vrouwelijke uitstraling. De oplaadcase van de Freebuds is redelijk breed als je ze vergelijkt met bijvoorbeeld een oplaadcase van Apple. Hij voelt ook iets zwaarder aan, maar dit geeft mij juist het gevoel dat de kwaliteit goed is.

De oordopjes zelf zijn, in tegenstelling tot de oplaadcase, gemaakt van een glimmend materiaal. Dit geeft naar mijn mening een iets minder chique uitstraling dan de oplaadcase. Op de achterkant van de oplaadcase is in het klein ook de naam van Devialet zichtbaar, een Frans audiomerk waar Huawei mee samenwerkt. De oordopjes worden geleverd met 3 formaten ‘in-ear’ kussentjes, zodat je de oordopjes kunt aanpassen naar jouw maat en ze dus niet uit je oren zullen vallen.

De oordopjes met de oplaadcase

Gebruiksgemak Huawei Freebuds Pro 2

Verbinden van de oordopjes

Het verbinden van de oordopjes gaat gemakkelijk. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de oordopjes niet te vinden zijn onder de naam “Freebuds Pro 2” of iets dergelijks, maar onder “NEMO_MU0503”. Het kostte mij zelf dus even tijd om ze vinden in de lijst met bluetooth apparaten. Je kunt de oordopjes trouwens ook met meerdere apparaten verbinden.

Bedienen van de muziek

Als je de oordopjes verbonden hebt met je telefoon kun je beginnen met luisteren. Wanneer je een nummer aan het luisteren bent en je ‘knijpt’ in je oordopjes, pauzeer je een nummer. Doe je dit twee keer, dan ga je door naar het volgende nummer. Om van geluidsmodus te wisselen, houdt je de oordopjes even ingedrukt. Het volume kun je ook gemakkelijk aanpassen door over de ooropjes omhoog of omlaag te vegen. Er is dus best veel mogelijk qua aanpassing zonder dat je je mobiel erbij hoeft te pakken, erg handig!

Geluidsvoorkeur aanpassen

Het geluid kun je naar jouw smaak aanpassen in de “AI Life” app van Huawei. Je kunt bijvoorbeeld extra bass of extra treble toevoegen aan het geluid dat uit de oordopjes komt. In deze app kun je ook vooringestelde geluidsprofielen kiezen, of er zelf een samen stellen. Ook extra ruisonderdrukking kan geregeld worden via de app.

Een overzicht van de ‘AI Life’ app
Batterijduur

De batterijduur na volledig opgeladen te zijn is in de praktijk zo’n 4 tot 6 uur, afhankelijk van of je actieve ruisonderdrukking gebruikt of niet. Gelukkig draag je de Freebuds Pro 2 bij je in een oplaadcase. Deze case kan je oordopjes zo’n 4 keer volledig opladen. Voor mij persoonlijk is deze batterijduur voor gebruik in de praktijk prima, omdat ik ze vooral veel gebruik om muziek te luisteren als ik bijvoorbeeld naar mijn werk reis. Mocht je ze willen gebruiken om mee te bellen voor je werk, zou ik goed overwegen of deze batterijduur wel voldoende is.

Geluidskwaliteit

Muziek

Zoals al eerder in deze review genoemd, heeft huawei voor de totstandkoming van deze oordopjes samengewerkt met het Franse audiomerk Devialet. Persoonlijk vind ik de kwaliteit van het geluid erg goed voor eigenlijk super kleine speakertjes. Het geluid klinkt erg scherp, en ik vind het (zeker na enkele aanpassingen in de “AI Life” app om wat extra lage tonen toe voegen) erg vol klinken. Je kunt ruisonderdrukking gebruiken om extra te genieten van het geluid, maar er is ook een ‘awareness’ modus, welke prettig is als je niet volledig afgesloten wil zijn van de buitenwereld.

Om de oordopjes prettig te kunnen dragen, zitten er verschillende formaten ‘kussentjes’ bij
Bellen

De Huawei Freebuds Pro 2 zijn natuurlijk niet alleen om muziek mee te luisteren, er wordt ook door Huawei geclaimd dat je er ‘Crystal Calls’ mee kunt maken. In de praktijk klopt dit mijns inziens ook, maar ik moet wel zeggen dat ik geen enkele keer het compliment gekregen heb dat mijn stem ineens zo helder klonk, haha. Toen ik de mensen die ik aan de telefoon had ernaar vroeg, gaven zij in ieder geval aan dat ze me goed konden verstaan, net als dat ik normaal met ze bel. Ik heb niet alleen vanuit mijn huis gebeld, maar ook terwijl ik buiten liep in het verkeer. Voor bellen zijn deze oordopjes dus ook geschikt!

Review: Huawei Freebuds Pro 2
Verassend goed
Op dit moment zijn de oordopjes te vergrijgen voor €179,99. Tja, dat is natuurlijk niet niks. De Freebuds concurreren hiermee meteen met de oordopjes in het hogere segment. Zelf vind ik het de prijs wel waard, omdat de kwaliteit van het geluid gewoon erg goed is, en je dit ook helemaal kan finetunen naar je smaak. Ook is een goede microfoon niet iets wat alle draadloze oordopjes hebben. Ik moet wel toegeven dat ik bij het aanschaffen van nieuwe oordopjes persoonlijk niet meteen aan Huawei zou denken, maar ik ben blij verrast!
Positieve punten
Geluidskwaliteit
Helderheid microfoon
Uiterlijk oplaadcase
Geluid naar eigen smaak aanpassen door de app 'AI Life'
Minder positief
Oordopjes zelf ogen wat goedkoop
Bluetooth naam van de oordopjes is wat onhandig gekozen
Aan de dure kant
Batterijduur is niet geweldig
7.8
Eindscore Freebuds Pro 2

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.