Springtouw en handdoek

Review: Amazfit GTS 4 Mini – Watch onder de 100 euro!

Ben je op zoek naar een (Apple) Watch voor onder de 100 euro? Lees dan snel verder! Vandaag beoordeelt TechGirl Anke deze goed betaalbare smartwatch in het artikel ‘Review Amazfit GTS 4 Mini’. Enne… we kunnen alvast verklappen dat deze watch ab-so-luut de moeite waard is!

Na eerdere productlanceringen van de GTS 3, GTR 3 en T-Rex 2-smartwatches brengt Amazfit zijn volgende generatie smartwatches uit. Deze vierde generatie GT-smartwatches voegt nieuwe en betere functies toe en brengt meer verfijning naar zijn stijlvolle designs, zo meent de fabrikant in ieder geval.

Verschil tussen de Amazfit GTS 4 en Mini

De Amazfit GTS 4 Mini is de kleinere en wat minder uitgebreide variant van de GTS 4. Dat verschil zie je bijvoorbeeld terug in het formaat, maar ook in de prestaties. Een aantal verschillen op een rij:

GTS 4GTS 4 Mini
Formaat1,75 inch1,65 inch
Gewicht35 gram31 gram
BeeldschermAmoledAmoled
Hartslag-, saturatie-, stress metingjaja
Thermometerjanee
Aantal sportmodi150120
GPSjaja
Bluetooth bellenjanee
Thermometerjanee
Batterijduur300 mAh (7-14 dagen)250 mAh (10-14 dagen)
Prijs199 euro99 euro

Over de Amazfit GTS 4 Mini

De GTS 4 Mini is dus lichter en compacter, maar bevat desondanks een aantal interessante features. Van gezondheidsmonitoring tot meer dan 120 sportmodi en een 1.65-inch HD-kleurenbeeldscherm met een resolutie van 336 x 384 pixels. En ook als is de batterijcapactiteit een stukje minder dan, dat betekent niet dat het qua prestaties onder doet bij die van zijn grote broer. Als de batterijbesparingsmodus is ingeschakeld, dan kan je het op papier zelfs tot 45 dagen achtereen gebruiken.

Design

Eerlijk: ik ben zeer gecharmeerd van deze GTS 4 Mini. Het heeft wat weg van een goedkope Apple Watch, maar dat mag ik vast niet zeggen. Dat doet deze Amazfit ook niet helemaal recht aan, want ‘goedkoop’ doet denken aan slechte kwaliteit, en dat is het niet. En bovendien zijn de apparaten qua functies ook niet helemaal hetzelfde (te gebruiken). Dus laat ik verder stoppen om die vergelijking te maken..

Je begrijpt inmiddels vast wel dat deze smartwatch een vierkantig display heeft en een (draai-)kroon aan de zijkant. Daarmee kun je navigeren binnen het operating system van de smartwatch. De GTS 4 is klein, licht en draagt prettig om de pols. Het heeft stijl. Je draagt echt een mooi object aan je arm, en bovendien… het scherm is ook behoorlijk goed te lezen in verschillende lichtomstandigheden. De Mini is verkrijgbaar in de kleuren Midnight Black, Flamingo Pink, Moonlight White en Mint Blue. De armbandjes zijn helaas niet te vervangen door andere kleuren: je kunt het niet makkelijk wisselen voor een andere variant bijvoorbeeld.

Gebruiksgemak & – plezier

Ik heb de Amazfit GTS 4 Mini een aantal weken met veel plezier gedragen. Als data nerd heb ik allerlei statistieken goed kunnen bijhouden over mijzelf. Van hartslag tot slaapritme, en van stress-level tot saturatie-waarde. Het makkelijkste is om deze statistieken te analyseren vanuit de Zepp app, omdat je dan net een wat groter scherm tot je beschikking hebt om alles in te zien.

Het is enorm gemakkelijk om de smartwatch te installeren en te koppen aan de Zepp app. Je hoeft eigenlijk alleen een QR-code op je scherm te scannen om het aan elkaar te koppelen. Vervolgens zie je per direct wat je (actieve) voortgang is op de dag. Van rennen, fietsen en wandelen, maar ook zwemmen bijvoorbeeld. Je kunt handmatig aangeven dat je in beweging gaat, maar het ook door je smartwatch zelf laten detecteren. Wat een gebruiksgemak!

De Mini is een slimme coach op het gebied van gezondheidsdoelen halen. Zo kun je bijvoorbeeld een stappendoel aangeven, streefgewicht, verbruiksdoel en zelfs een slaapdoel (I love it). Je kunt er zelfs persoonlijk advies over krijgen via de app, door middel van suggesties die je als push meldingen krijgt.

En… kan deze watch dan nog meer? ‘Ja’, maar niet oneindig veel meer. Je kunt appjes binnen krijgen en het weer bekijken. Er zit een zaklamp-functie op en een stopwatch. Maar ja… dat is het dan wel weer. En dat is waarschijnlijk toch de reden waarom je er ‘maar’ 99 euro voor neerlegt…

Prijs

De GTS 4 Mini is verkrijgbaar voor 99 euro bij Bol.com bijvoorbeeld. Dat is vergelijkbaar met de concurrentie, zoals bijvoorbeeld een Huawei Watch Fit, Fitbit Ace 3 en -Inspire. Waarbij gezegd moet worden dat hun designs niet allemaal zo cool zijn als de GTS 4 Mini…

Conclusie

Het zal je niet verbazen dat deze smartwatch met een goed cijfer naar huis gaat. En hoe kan dat ook anders? Ik ben enthousiast over het design, het gebruiksgemak, de functies, de batterij en meer. En zelfs de prijs mag zich een USP noemen, maar toch gaat daar (onder andere) de ultieme tien aan verloren: er zijn meer fabrikanten die iets soortgelijks kunnen. Als deze smartwatch meer apps aan zou kunnen, zou ik misschien wel het hoogste review-cijfer in TechGirl geschiedenis hebben uitgedeeld. Wie weet dat zijn opvolger dat kan waarmaken…

Springtouw en handdoek
Pluspunten
Minder positief
8.4

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.