Het marketingplan achter de smartphone Google Pixel 3 XL is redelijk bizar. Het kan immers geen toeval zijn dat het toestel per ongeluk in een Lyft-ride werd achtergelaten en dat er wel meer prototypes in omloop zijn bij mensen die niet bij Google werken. Google gaat nu een stapje verder door negatieve YouTube-reviews te verzamelen.

Het lijkt echter alleen maar een volgende stap in het marketingplan van het bedrijf. YouTubers klagen dat ze de notch in het apparaat veel te groot vinden en dat het uiterlijk net even te apart is. Kortom, het is een beetje de Fiat Multipla van de telefoniewereld aan het worden. Gaat Google die filmpjes gebruiken om het toestel toch nog te veranderen, of is het alleen om een goed verhaal te kunnen maken bij de aankondiging, door op alle negatieve opmerkingen een antwoord te geven in de presentatie?

Pixel 3 XL

Nou, mogelijk allebei niet. Het schijnt namelijk zo te zijn dat die Pixel 3 XL’s waarover iedereen praat, eigenlijk helemaal niet de uiteindelijke systemen zijn die Google zal presenteren in oktober. Nu zijn dat ook allemaal geruchten, maar het zou wel een enorme reclamestunt zijn als dat inderdaad het geval was.

Nu schijnt de grote notch er te zijn om Super Selfies te maken, want er zijn twee camera’s aan de voorkant om die geweldige selfies dan te kunnen maken. Door twee camera’s te hebben, kun je dat verschil maken met achtergrond en voorgrond, zodat je een bokeh-effect hebt waarbij de achtergrond vaag is en de voorgrond scherp.

Google Pixel

Nadat er in 2016 een Pixel verscheen van HTC, vervolgens in 2017 een Pixel 2 van HTC is het nu de hoogste tijd voor Pixel 3. 9 oktober weten we meer, want dan is er een presentatie van Google gepland. Vind jij het apparaat met grote notch mooi, of zou je toch liever zien dat Google inderdaad een soort geheim ander Pixel 3-toestel achter de hand heeft?

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.